Model reageert op ophef over te dunne lichaam

Genevieve Barker wist niet wat haar overkwam. Nadat fotograaf Brydie Mack een foto van haar deelde op zijn Instagram-acc...

Lees ook

Genevieve Barker wist niet wat haar overkwam. Nadat fotograaf Brydie Mack een foto van haar deelde op zijn Instagram-account kreeg ze een gigantische lading aan kritiek over haar ´te dunne lichaam´. Maar nu slaat het Australische model terug!

Reactie

Opmerkingen als ‘ongezond’, ‘net een skelet’ en ‘eet een hamburger’ liet ze niet een tweede keer zeggen. Ze wil duidelijk maken dat het niet alleen kwetsen en ontmoedigend is als vrouwen andere vrouwen ‘dik’ noemen, maar ook als vrouwen ’te dun’ genoemd worden. “Ik ben dun. Ik ben een echte vrouw”, laat ze de Australische Daily Mail weten.

Gezond en sterk

“Vroeger schaamde ik me voor wie ik was. Nu doe ik dat niet meer. Ik werk hard voor mijn lichaam, ik ben van nature slank, ik train de meeste dagen… Ik train als een atleet, ik voed me met het voedsel dat mij helpt trainen en mij energie geeft voor de lange dagen vol castings en fotoshoots. Ik ben gezond en sterk en ja, dun…”, aldus het model.

Niet acceptabel

Tot slot zegt ze: “Ik hoop echt dat iemand mensen kan overtuigen van het feit dat het niet acceptabel is om mensen te pesten met hun lichaam op social media. Of ze nou dik, dun, lang, kort of een groene hulk-achtige huid hebben… wat het ook is”

Bekijk hieronder een aantal kiekjes van Genevieve:

@matthewtylerpriestley

Een foto die is geplaatst door Genevieve Barker (@genevieve_barker) op

Sundays #nysummer

Een foto die is geplaatst door Genevieve Barker (@genevieve_barker) op

Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook