Zo veel geld ben jij kwijt aan ongesteld zijn

We weten allemaal dat ongesteld zijn een ware nachtmerrie kan zijn. Moeder Natuur kan ons eens per maand flink teisteren...
Zo veel geld ben jij kwijt aan ongesteld zijn

We weten allemaal dat ongesteld zijn een ware nachtmerrie kan zijn. Moeder Natuur kan ons eens per maand flink teisteren met buikpijn, de angst om door te lekken, mood swings, vermoeidheid enzovoorts, enzovoorts, Nee, dit maandelijks terugkomend feit is niet is waar we vrolijk van worden. Toch blijkt Moeder Natuur ons nu nóg een reden te hebben gegeven om ongesteld zijn tot een ware nachtmerrie te maken.

Bloedgeld

Een Britse website heeft namelijk onderzocht hoeveel geld vrouwen tijdens hun hele leven kwijt zijn aan ongesteld zijn. Dat is dus de totale som in euro's van al jouw tampons en maandverbanden. We weten, het is net zoiets als euro's met guldens vergelijken: dat moet je eigenlijk helemaal niet willen... Maar omdat wij eigenwijs zijn, willen we het graag met jullie delen. Komt 'ie: gemiddeld zijn we zo'n €25.287,83 kwijt aan ongesteld zijn. DA'S VIJFENTWINTIGDUIZEND EURO.

Overige uitgaven

Bij het onderzoek is rekening gehouden met het aantal dagen dat de ondervraagden ongesteld zijn en welke producten zij hiervoor kopen. Uiteraard is ook rekening gehouden met de gemiddelde leeftijd. Troost je, bij die €25.000,00 zit meer inbegrepen dan alleen tampons en maandverband. Over het algemeen geven vrouwen ongeveer €17,82 per maand uit aan hygiene, €11,00 aan schoon ondergoed (als gevolg van doorlekken), €6,17 aan pijnbestrijding, €11,66 aan comfort food en €9,60 aan tijdschriften en overige toiletspullen. Jup, het hoort er allemaal bij.

Bron: Look, beeld: Sanoma Beeldbank

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f72d58fab46c', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });