Steph over… Tehh-watte-touring?

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Je verwacht het misschien niet van iemand die op een positie zit waarbij beautytrends signaleren juist de belangrijkste functie is, maar de hype waar make-up-minnend internet het du moment over heeft, zag ik niet aankomen. Sterker nog: na strobing, clown contouring, contouring en baking, dacht ik dat de creatieve benamingen voor het aanbrengen van make-up wel zo’n beetje ophield. Maar nee, ik stel aan je voor: Tontouring. Contouren, maar dan met self-tan. Tan-touring. Tontouring. Logisch.

Ook het spoor bijster? Hoog tijd voor een samenvatting (al is het alleen voor mezelf), komt-ie:

  1. Contouring

Dit kennen we ook wel onder de term shapen en het begon allemaal met de lekkere jukbeenderen van Kimmie K, wat dus hartstikke optische illusie blijkt te zijn. Schaduw creëert diepte, licht haalt omhoog, voilà, zie daar opeens een jukbeen ontstaan. Make-upmerken volgden met heuse contouring-paletjes en Instagram telt nu zo’n 375,091 berichten als je zoekt op #contouring.

  1. Baking

Baking is een make-upterm uit de drag scene, maar inmiddels ook beland in celeb- en beautybloggerland. Populair omdat het lekker dekt. Nodig: een transparante poeder (los of vast, dat maakt niet zoveel uit). Breng je concealer en foundation zoals gebruikelijk aan en breng daarna een dikke laag poeder onder je ogen, op je voorhoofd, jukbeenderen, neus en kin aan en laat vervolgens zo’n 10 minuten ‘bakken’. De warmte zorgt voor een goede fixatie van ál je make-up – even afpoederen met een grote kwast en een matterend resultaat is daar.

En voor wie nu direct zin heeft om te oefenen: het gaat het hele weekend regenen.

Lees ook: Steph over… Een nieuwe hobby

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook