Steph over… Knippen of laten groeien?

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Onlangs deed Eline mee aan Hollands Next Top Model en weigerde ze de make-over, waarbij haar lange lokken héél kort zouden worden geknipt. Ze werd naar huis gestuurd. Vroeger zou ik hebben gezegd: stel je niet zo aan, maar nu denk dat ik haar wel snap. Jarenlang stond ik bekend om m’n haar. Tenminste, om een bepaalde coupe, namelijk een knot midden op m’n hoofd. Het was mijn manier om die lange lokken (irritant als je eet) uit m’n gezicht te houden. Het werd een herkenningsdingetje en de coupe werd al gauw door mijn vrienden en collega’s gedoopt tot De Steph.

  1. Collega’s doen De Steph
  2. Ik met m’n knot

 

Daarnaast ben ik gezegend met een volle dos met een slag, dus complimenten over m’n haar waren mij niet heel vreemd. Dat gebeurt nu eenmaal als je in een land woont waar de bepalende genen voornamelijk resulteren in blond, stijl en dun haar. Dat mijn haar net zo exotisch is als mijn afkomst (half Indo, half Kroatisch), was bepalend voor mijn identiteit en ik was er extreem trots op. Totdat ik besloot om het af te knippen.

  1. Bijna een touch down met m’n haar terwijl ik een wallaby eten geef

Noem het kortsluiting, noem het verveling, wat het ook was: ik ging van extreem lang naar een hele korte lob. De reacties uit mijn omgeving waren positief (staat stoer!), maar ik vond het vooral heel erg wennen. Ik wist gewoon niet zo goed meer wie ik was. Kleding stond gek, gewoontes waren anders (die knot ging immers niet meer) en ook de complimentjes bleven uit. Dat mijn haar een hele belangrijke rol vervulde in mijn bestaan, besefte ik me vooral achteraf. Waarschijnlijk ervaart niet iedereen dit even intens (als je stom haar hebt, bijvoorbeeld), maar het bewijst wél dat sommige meiden een tikkeltje meer waarde hechten aan hun coupe, omdat het voor wat extra zelfvertrouwen zorgt.

  1. Ik met m’n lob

 

Inmiddels is mijn lob lang geworden en kan ik die knot weer maken, maar speel ik al weken met de gedachte om het weer af te knippen. Het blijkt namelijk dat ik mijn persoonlijkheid gewoon meeneem met een nieuwe coupe en dat haar ook gewoon weer groeit. Maar ik ben 29 en inmiddels zelfverzekerd en Eline is nog maar 18, haar coupe haar identiteit en haar zelfvertrouwen nog keihard in de ontwikkeling.

Zie onderstaand de foto’s: ik met kort haar en ik met lang haar en dan mag jij bepalen wat het wordt. Knippen of laten groeien? Mailen mag naar [email protected] en dan worden we misschien ook nog pen-pals, hoe gezellig.

  1. Lang
  2. Kort

Laatste nieuws

Zie ook