Deze tekenfilms keek jij in de ’90s

Hoewel we in het dagelijks leven liever vooruit kijken, is het zo nu en dan stiekem héél fijn om weer eens in de oude do...

Lees ook

Hoewel we in het dagelijks leven liever vooruit kijken, is het zo nu en dan stiekem héél fijn om weer eens in de oude doos te duiken. En dan duiken we vooral met plezier terug naar de jaren ’90, want ó ó ó, wat waren dat bijzondere jaren. We hebben het dit keer niet over speelgoed of gefaalde modetrends, maar juist over de allerleukste tekenfilms van die tijd. Want Arnold, Beugelbekkie en Calimero mogen we natuurlijk niet vergeten!

Beugelbekkie

Pubermeisje Sharon heeft het niet makkelijk: ze heeft een beugel en deze blijkt ook nog eens magnetisch te zijn. Hierdoor komt ze in lastige situaties te recht, maar soms is haar beugel ook haar redmiddel. Haar bijnaam zal iedereen zich herinneren: Beugelbekkie.

Powerpuff Girls

Denk aan de getekende versie van Charlie’s Angels, want deze drie meisjes met superkrachten moeten hun stadje Townsville keer op keer redden van monsters en criminelen.

Calimero

Hoe schattig was Calimero? Het ondeugende kuikentje wist zichzelf keer op keer in de problemen te brengen. Als enige zwarte kippenkuiken in een gezin met alleen maar gele kuikens beleefde hij elke aflevering opnieuw een avontuur. Zijn meest beroemde uitspraak: “Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee.”

 

Dino Babies

Alleen al bij het horen van het liedje kon onze dag al niet meer stuk. De Dino Babies kwamen samen in de problemen en kwamen er ook altijd samen weer uit. Vooral het kleine broertje Maarten vonden wij zo schattig!

Ducktales

We hielden toen al van Donald en Katrien, Dagobert en Kwik, Kwek en Kwak en houden er nu nog steeds van. DuckTales mag van ons best op primetime herhaald worden!

Hey Arnold

Alleen al zijn hoofd in de vorm van een rugbybal staat voor altijd op ons netvlies gebrand en dan hebben we het nog niet eens over al zijn avonturen. De street credibility die we vandaag de dag rijk zijn, is bij vele begonnen met Arnold, Gerald, Harold, Sid, Stinky en zijn girl crush Helga.

Inspector Gadget

Niet bijster slim of vindingrijk en ietwat sloom: dat was Inspector Gadget. Door zijn onhandige karakter waren wij dol op de lieve speurneus.

Johnny Bravo

De brede, stoere look-a-like Elvis was vooral druk bezig met het versieren van chicks en sterk zijn. Dat alles op een hilarische manier. We love!

The kids of room 420

Herinner je je the kids of room 420 nog? Je was vast, net zoals ons, altijd jaloers op hun klas. Zij haalden kattenkwaad uit en beleefden altijd de meest stoere avonturen op school.

Dexter’s Labratorium

Wonderkind Dexter was niet alleen heel slim, maar ook een beetje ondeugend. Hij heeft een geheim lab op zijn kamer en haalt hier allerlei fratsen mee uit. Zijn ouders weten niets, maar zusje Dee Dee probeert zijn geheim keer op keer te verklappen.

Rocket Power

Beste vrienden voor àltijd, dat zijn Otto, Reggie, Maurice en Sam. Ze wonen alle vier in Zeekust. Heb je broers of was je zelf een beetje stoer? Dan waren zij waarschijnlijk verslaafd aan deze afleveringen, want hierin werden super coole trucjes van skaten, hockey, ijshockey of snowboarden gedaan.

De Snorkels

Deze serie voldeed aan onze stoutste fantasieën. Een geheime, paradijselijke wereld met de allersnoezigste beestjes. God, wat waren de snorkeltjes grappig

Ed, Edd en Eddy

Dit olijke trio probeerde keer op keer geld te verdienen met hun toverballen, maar helaas faalden hun uiteenlopende ideeen keer op keer. Dat betekende voor ons véél tijdverdrijf.

Laatste nieuws

Zie ook