Bettina bakt…… Pecan pie

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen.

Pecan pie

Sinds ik deze taart de eerste keer maakte, is-ie bij iedereen favoriet. Ik probeer hem niet te vaak te bakken, want het is écht een calorieënbom. Maar goed, hij is wél altijd als eerste op en bovendien hartstikke makkelijk te maken. Ik gebruik altijd een ronde vorm. En de overgebleven (kapotte) pecannoten die je vers hebt geroosterd, zijn ook to die for. Geniet ervan!

Wat heb je nodig? 250 gr patentbloem 100 gr poedersuiker 250 gr boter ½ tl zout 280 gr pecannoten (of zoveel je nodig hebt om de hele vorm te vullen, netjes tegen elkaar aan, ik gebruik alleen de hele noten, niet de gebroken) 150 gr keukenstroop (ik gebruik vaak Golden Syrup) 75 gr lichte basterdsuiker 75 ml slagroom

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng bloem, poedersuiker, boter en zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed met de hand tot een bal. Vet de ovenschaal/bakblik in (ik leg zelf bakpapier in de vorm) en bekleed met het deeg. Zet 20 minuten in de oven. Bak de noten in de koekenpan tot ze lekker ruiken (of zet ze in een schaaltje 10 minuten in de warme oven).

Verhit stroop, basterdsuiker en slagroom in een pan. Laat een paar minuten zachtjes koken. Haal het bakblik uit de oven, verdeel de noten erover (pas op: heet!) en giet de karamelsaus er voorzichtig overheen (die saus is gloeiend heet, doe niet zo dom als ik en steek dus níet je vinger erin). Zet ovenschaal/bakblik terug in de oven en bak nog 20 minuten. Daarna komt het moeilijke deel: de pecan pie moet helemaal afkoelen, zodat de karamel stevig wordt. Terwijl je nu het liefst een flinke punt zou afsnijden.

Het is een recept van Allerhande, het origineel vind je hier.

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws