Steph over… De Schoonheidsspecialist

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Door mijn werk heb ik de mazzel dat ik zo nu en dan word uitgenodigd voor een gezichtsbehandeling. Alle facialists willen maar al te graag laten zien hoe fantastisch hun behandeling is en ik ben de beroerdste niet, dus ik erheen. En daar steekt een mens wat van op, dus om je voor te bereiden: 11 lessen die ik heb geleerd van mijn bezoekjes aan schoonheidsspecialisten.

Les 1. Je doet het altijd fout

Waar je ook komt, ze vragen je steevast naar je beauty regime. Verrassing: je doet het altijd fout. Net een foam cleanser aangeschaft? ‘Foei, foam cleansers strippen je huid van vocht, nooit meer doen hoor.’ Eindelijk een oogcrème gekocht, omdat je dacht: nou, het wordt nu wel ‘es tijd, schijn je het hartstikke verkeerd aan te brengen (‘Deppen? Nee, másseren moet je!’) en had je eigenlijk al vijf jaar geleden moeten beginnen.

Les 2. Ze zeggen allemaal iets anders

Ja, je had niet voor niets een foam cleanser gekocht, Hannie zei namelijk dat een melk iets te vol voor je vette huid is. Maar Su hanteert een andere filosofie en die zegt dat je huid juist vochtarm is, kijk, ze heeft zelfs een apparaatje. De één vindt de conditie van je huid juist prachtig, de ander krijgt plaatsvervangende schaamte. Huppeldepup zegt dat je niet mag exfolieren, maar om de dag een kleimasker moet aanbrengen, terwijl dingetje je dringend adviseert twee keer per week te scrubben. En heel af en toe wordt er helemaal niets gezegd en sta je weer buiten de deur zonder dat je weet wat er nu eigenlijk allemaal precies op je toet is gesmeerd.

Les 3. Het is altijd hetzelfde

Alle schoonheidsspecialisten hebben dezelfde behandeling. Ze gebruiken andere technieken en producten, maar het komt altijd neer op: stomen, uitknijpen, reinigen, masker, crème. De luxe wisselt zich af met hand-, voet- en nekmassages, twee maskers, serums en oogcrèmes, maar meer valt er niet echt te doen.

Les 4. Let op je lingerie

Want je moet je altijd uitkleden en half naakt (BH en ondergoed mogen aanblijven) op dat bedje gaan liggen. Knullig, als je net je praktische slip (omdat-ie zo lekker zit) hebt aangetrokken. Of het moet je helemaal niets doen, dat kan ook.

Les 5. Let op je algehele, nou ja, lichaamstoestand

Lag ik een keer ergens goed bedekt onder een handdoekje, ging ze m’n voeten opeens masseren. En tsja, m’n pedicure was om te janken, dus in plaats van te ontspannen, liep ik me alleen maar zorgen te maken om wat zij wel niet van mijn afgebladderde onverzorgde teennagellak moest denken. Give yourself a break en zorg dat je alles een beetje geschoren en gelakt hebt voordat je gaat.

Les 6. Vergeet een good hair day

Goed geoefend op die knot? Zeg maar doei, alles moet los en plat zijn. En los en plat gaan niet samen met een good hair day, dus reken er ook niet meer op. Olie is bovendien een favoriet product, waarschijnlijk omdat het zo lekker smeert. En alhoewel ze heel vaak een haarbandje gebruiken, schromen ze niet om met hun handen ook nog eens even je nek mee te pakken. Of om je een lekkere anti-stress hoofdmassage te geven.

Les 7. Je hebt sowieso een slechte huid

Mensen met een mooie huid zie je namelijk niet bij de schoonheidsspecialiste, dus er mankeert altijd wat. Zeg daarbij niet dat je stress hebt, zeg niet dat je druk bent, zeg niet dat je rookt, zeg niet dat je heel af en toe een wijntje drinkt en zeg niet wat je allemaal anders zou willen aan je huid: dan voed je ze alleen maar om door te gaan over wat er allemaal wel niet mis is, zodat je met tassen vol producten weer buiten staat om vervolgens bij les 2 te eindigen.

Les 8. Slapen = goed

Er zijn er een paar die ervoor zorgen dat je tijdens een behandeling in slaap valt. Combinatie van goede muziek, ontspannen ruimte en een schoonheidsspecialiste die niet te veel wil kletsen. Wie in slaapt valt, is ontspannen en wie ontspannen is, heeft het doel van zo’n behandeling bereikt.

Les 9. Verwacht pijn

Vooral tijdens het uitknijpen van je mee-eters. Ze gaan er diep en hard in, alsof ze aan het graven zijn naar goud. Het voelt alsof ze je achterlaten met diepe gaten, maar het resultaat is vaak glad en schoon. Krijg je achteraf juist ontstekingen? Dan mag je nooit meer teruggaan, als ze goed uitknijpen krijg je namelijk nérgens last van.

Les 10. Je wordt vlekkerig

Wie niet als discodip het daglicht onder ogen wil zien, moet vooral een beetje foundation meenemen. Je bent achteraf namelijk glimmend, vlekkerig en rood. En vergeet mascara niet, want ook die wordt eraf gestript. Eigenlijk ben je hartstikke kaal na afloop en dat is lekker, maar niet als je je daar niet prettig bij voelt. De rode vlekken houden de hele dag aan, dus een behandeling op dezelfde dag als een belangrijke date is af te raden.

Les 11. Het is het waard

Wie van de bovenstaande lesjes is geschrokken en helemaal niet meer naar een schoonheidsspecialist wil gaan: doe het maar wel. De volgende dag is je huid namelijk écht een stuk schoner, gladder en gezelliger waardoor je graag weer een volgende afspraak maakt.

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen via @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook