Wat er met je lichaam gebeurt als je te weinig water drinkt

Het veel drinken van water wordt altijd beweerd als super gezond en dat is het ook. Twee liter water per dag zou ervoor...

Lees ook

Het veel drinken van water wordt altijd beweerd als super gezond en dat is het ook. Twee liter water per dag zou ervoor moeten zorgen dat je nieren gezond blijven, je huid in betere conditie is en je over het algemeen gelukkiger bent. Het blijkt dat je lichaam water harder nodig heeft dan je dacht, lees maar mee.

1. Hoofdpijn en stemmingswisselingen
Heb jij hier, buiten je menstruatie om, vaak last van? Dat kan een signaal zijn van te weinig water drinken. Uitdroging zorgt namelijk voor een slechte circulatie, waardoor je hersenen niet voldoende bloedtoevoer krijgen. En het resultaat hiervan is dat je prikkelbaar wordt en barstende hoofdpijn krijgt.

2. Nierstenen
Als je extreem uitgedroogd bent, kunnen er nierstenen ontstaan. En die moeten vaak operatief worden verwijderd, dus dat kost je een heftig ziekenhuisbezoek. Drinken dus!

3. Meer honger dan normaal
Meerdere studies hebben aangetoond dat het drinken van één glas water voor iedere maaltijd, ervoor zorgt dat je minder eet. Dorst wordt door ons lichaam namelijk vaak verward met honger en daarom is het dus verstandig om altijd nog even een glas water te drinken voor het eten. Ook zorgt te weinig drinken voor een langzaam werkend metabolisme en dat wil je natuurlijk ook niet.

4. Slechte concentratie
Heb je binnenkort een belangrijk tentamen of een presentatie? Zorg dan dat je voldoende hebt gedronken, want te weinig drinken zorgt ook voor een slechte concentratie. Je hersenen krimpen namelijk écht iets als je uitgedroogd bent, dus moeten ze extra hard hun best doen voor alles. En weg is je concentratie.

5. Droge huid
Water maakt je huid voller en het hydrateert alles. Die dure crèmes gaan je gerimpelde huidje niet redden als je te weinig water drinkt.

6. Verstopping
Heb je last van verstopping? Dan kan meer water drinken het antwoord zijn. Doktoren raden samen met meer vezels eten ook meer water drinken aan om je stoelgang op pijl te houden.

Zie ook: Onthuld: Helpt water wel echt tegen een kater

Bron: Bustle, Beeld: Sanoma-Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook