Dít is waarom iedereen nu uien in de magnetron doet

Uien snijden is iedere keer weer een gevecht tegen de tranen. Eigenlijk is uien snijden naast de afwas doen één van de e...

Uien snijden is iedere keer weer een gevecht tegen de tranen. Eigenlijk is uien snijden naast de afwas doen één van de ergste klusjes in de keuken. Voor je het weet, rollen de tranen over je wangen en zit je mascara op je kin. Maar niet getreurd, want vanaf nu kun jij deze stinkbommen snijden als een pro!

Trucje

De truc, die heb jij hoogstwaarschijnlijk gewoon binnen handbereik. Je magnetron gaat je strijd tegen uien namelijk een stuk makkelijker maken. Haal als eerst dat dunne bruine velletje van je ui af en snijd daarna beide kontjes eraf. Doe de ui in z’n geheel 30 seconden in de magnetron en daarna zal er een wereld voor je opengaan. De ui is nu namelijk een stuk minder hard geworden, waardoor je hem in een razend tempo in blokjes, reepjes, you name it kunt snijden.

Nu kun je dus eindelijk de zwembril waarmee je altijd uien snijdt, weggooien. Yahoo!

Zie ook: Zó hoor je een taart dus te snijden

Bron: HLN, Beeld: Sanoma-Beeldbank

Laatste nieuws