Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onthuld: Wat een kapper je nooit zal vertellen

Wij hebben 16 kappers bekentenissen voor je op een rij gezet.

Onthuld: Wat een kapper je nooit zal vertellen

Een bezoekje aan de kapper doet ons altijd veel goeds: heerlijk in de stoel liggen en lekker achterover leunen terwijl een professional bezig is met je nieuwe coupe du fantastic. Maar hoe is het nou om aan die andere kant te staan, om kapper te zijn en alsmaar met je handen in andermans haar te zitten? Wij hebben 16 kappers bekentenissen voor je op een rij gezet.

1. Het opvegen van het haar is inderdaad net zo 'leuk' als wij denken dat het is Een beetje vies dus...

2. Maar het opvegen van haar is niet zo erg als het wassen van haar Is het jou wel eens opgevallen dat ook de kappersassistenten dit klusje liever ontwijken?

3. Er is een reden waarom je haar zo ontzettend goed voelt na het wassen Want kappers krijgen niet alleen knippen, maar ook wassen geleerd! Er is dus inderdaad een bepaalde manier voor...

4. Soms heeft een kapper zó veel meer werk in een kapsel zitten dan dat hij/zij daarvoor betaald krijgt

5. Maar de gratis shampoos en conditioners maken véél goed Hoe kunnen ze zich anders die poepie dure shampoos veroorloven?

6. Kappers zijn dól op klanten die "eens iets anders willen" Wel zo'n aangename afwisseling na al die spastische "niet te veel eraf! - alleen de puntjes hè!" kreten.

7. Maar als er iemand met lang haar die helemaal kort wil gaan, binnenkomt, weten kappers niet of ze juist heel enthousiast of heel bang moeten zijn. Het voornaamste doel: tranen te allen tijde vermijden!

8. Werk jij als kapper de avonddienst? Dat betekent als vanzelfsprekend dat je "even het haar van je collega's" moet doen "Kun je even m'n highlights bijwerken als ik klaar ben?" Gebeurt elke. keer. weer.

9. Is er een nieuwe haartrend? Dan zijn kappers er als de kippen bij!

10. Lekker kunnen kletsen met klanten is soms fijn, maar je hebt altijd van die klanten die te veel delen... "Ik ben ongesteld en heb geen tampon bij me." - *Zet de föhn aan.*

11. Maar klanten die kletsen zijn véél leuker dan klanten die helemaal stil zijn "Heb je een leuk weekend gehad?" - Nee.

12. Elke kapper heeft een favoriete klant

13. Als kapper lukt het je nóóit om je kopje thee op te drinken, er komt altijd wel iets tussen

14. Kappers hebben een haat-liefde verhouding met permanentjes

15. De grootste angst voor een kapper? HAARLUIS.

16. Kom niet aan de schaar van een kapper! "Die schaar is NIET voor papier bedoeld! Niet voor papier!"

Lees ook: 12x Dingen die vrouwen denken als ze bij de kapper zitten

Bron: Buzzfeed, beeld: Sanoma beeldbank, Instagram