Steph over… #wokeuplikethis

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Afgelopen dinsdag keek ik naar de laatste uitzending van Sophie Hilbrand’s programma Sophie in de Kreukels. Gemist? Bekijk HIER. Die laatste aflevering is dan ook een perfecte samenvatting voor als je alle afleveringen gemist hebt.

Hoe dan ook, het gaat over Sophie’s (bijna 40) dilemma: to botox or not to botox. Zij vond vanaf aflevering 1 namelijk al van niet en besloot zelfs in de allerlaatste aflevering dat het tijd was voor een tegengeluid. Zo, tussen de acceptatie van opgespoten en gladgestreken velletjes in, vond zij het juist belangrijk om te laten zien hoe je eruit ziet en ouder wordt zónder opsmuk. Dus ging ze samen met wat partners in crime en dames van de teevee zonder maquillage op de cover van de VARA-gids en liep ze zelf zonder make-up en geborstelde haren over de rode loper van het Gouden Televizierring Gala.

Ze had duidelijk een behoefte aan puurheid, aan écht. In dezelfde tijd dat wij behoefte hebben aan clean eten, aan duurzame producten en aan ambacht. Een bespoten appel ziet er misschien glanzender en mooier uit, echt goed voor je gezondheid is het niet. Moestuintjes zijn een begrip, friet moet zelf gesneden zijn en we betalen iets meer voor onze spijkerbroek, omdat we weten dat er een afgestudeerde designer in z’n atelier zit, in plaats van een achtjarig kindje in een fabriek.

En in een wereld waar alles voorhanden is, sluipt die drang naar een minimalistische levensstijl nu ook door naar het uiterlijk. Botox is bedrog, filters zijn fake en Instagram make believe. Minder rotzooi, meer mindfullness: we gaan en masse back to basic. Mag. Want het leven is niet alleen maar leuk, glad en perfect. Maar bij aanschouwen van selfies op Instagram wordt die suggestie wél gewekt. Imperfectie ontbreekt, terwijl dat heus naast elkaar mag bestaan, zodat je als mens een evenwichtig beeld krijgt voorgeschoteld. Dus, om dat evenwichtige beeld wat extra kracht bij te zetten, nam ik een selfie (take 36 van de 151).

Zonder mascara, foundation en filters, mét pukkels, littekens, en daglicht.

 

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen via @Stephaniegrazia?

Lees ook: Steph over… De schoonheidsspecialist

Laatste nieuws