MTV EMAs 2015: Beste momenten

Voor de 22ste keer werden zondagavond de MTV European Music Awards (EMAs) uitgereikt. Het jaarlijkse prijzencircus rond...

Lees ook

Voor de 22ste keer werden zondagavond de MTV European Music Awards (EMAs) uitgereikt. Het jaarlijkse prijzencircus rond de MTV EMA vond deze keer plaats in Milaan. Naast de awards en outfits gebeurde er nog een hele hoop.

Afrojack vraagt Macklemore om samenwerking

Afrojack gaat samenwerken met Macklemore & Ryan Lewis. Dat laat de Nederlandse dj weten via Instagram. Afrojack was zondagavond in Milaan voor de MTV EMAs, waar hij genomineerd was in de categorie Best World Stage Performance. De rode loper gebruikte hij handig om wat te netwerken, want op de foto is de dj te zien terwijl hij in gesprek is met rapper Macklemore en Ryan Lewis. Bij de foto schrijft Afrojack: “Ik, terwijl ik Macklemore en Ryan Lewis vraag of ze willen samenwerken… PS ze zeiden ja! Helaas voor Afrojack ging de award wel aan zijn neus voorbij, presentator van de awardshow Ed Sheeran ging ermee vandoor.

Justin Bieber wint meeste MTV EMA’s ooit

Justin Bieber was zondagavond niet alleen de grote winnaar van de MTV EMAs 2015, de zanger mocht na afloop van de awardshow ook het record van de meeste MT EMAs ooit op zijn naam schrijven. Het Canadese tieneridool heeft nu in totaal achttien MTV EMAs in zijn prijzenkast staan. Daarmee heeft hij de voormalig recordhouder Eminem van de troon gestoten. De rapper won in zijn loopbaan vijftien MTV EMAs.

Ruby Rose met blessure op podium MTV EMAs

Ruby Rose stond zondagavond met een stok op het podium van de MTV EMAs. De actrice, die de awardshow samen met zanger Ed Sheeran presenteerde, had zichzelf verwond op de set van de film Resident Evil: The Final Chapter. “Ik kom net van de opnames van een actiefilm, vandaar de stok omdat ik mijn been heb bezeerd”, verklaarde Ruby aan The Hollywood Reporter. “Ik heb vijf scheuren in mijn kuitspier, verder is er niets aan de hand.”

De Australische, die verder bekend is van de serie Orange Is The New Black, liet zich niet uit het veld slaan door de blessure en bleef de hele avond op hoge hakken lopen. Ze vertelde bovendien er geen van spijt te hebben haar eigen stunts voor de film te hebben gedaan. “Het is goed voor het personage”, zei ze. “Acteren is gewoon dat genre waarbij je alles kan doen wat je maar wilt.”

MTV EMA 2016 in Rotterdam

De MTV EMAs (Europe Music Awards) 2016 vinden in Rotterdam plaats. De internationale awardshow is op zondag 6 november live te zien vanuit Ahoy Rotterdam, zo maakt MTV zondag bekend. Het is de derde keer dat de MTV-show in Nederland wordt gehouden, in 2013 was het Ziggo Dome in Amsterdam het toneel van het prijzenspektakel.

Lees ook: MTV EMAs 2015: Winnaars

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook