Ex Beyoncé doet een boekje open over hun relatie

Het is zonder twijfel één van de meest bekende, rijkste en meest invloedrijke vrouwen in de wereld: Beyoncé Knowles. Sam...

Het is zonder twijfel één van de meest bekende, rijkste en meest invloedrijke vrouwen in de wereld: Beyoncé Knowles. Samen met haar man, rap mogul Jay Z, vormen zij misschien wel het machtigste celebrity koppel ter wereld. Maar ook Queen Bee moest ergens beginnen…

Eén doel

Haar eerste vriend was dan ook een doodgewone jongen genaamd Lyndall Locke. In een interview met de Britse krant The Mail on Sunday vertelt hij over zijn relatie met een jonge vrouw die slechts één doel voor ogen had: een superster zijn.

Beyoncé en Lyndall leerden elkaar kennen in 1993. Zij was toen twaalf jaar oud en hij veertien jaar oud en ze werden aan elkaar voorgesteld door haar beste vriendin Kelly Rowland. Zelfs toen wist Lyndall al dat Bey de grootste plannen had: “Ze was erg gefocust en ze wist wat wilde”, vertelt hij. “Beyoncé begon al op haar vijfde met zingen en ze kreeg alle steun van haar ouders. Elke cent werd geïnvesteerd in zang- en danslessen en aan managers. Ze leefde en ademde haar carrière”, herinnert Locke zich.

Project Beyoncé

Vader Mathew ‘Big Mac’ Knowles gaf zelfs zijn baan op voor de carrière van zijn dochter, ofwel voor project Beyoncé. Lyndall herinnert zich dat er geen grappen gemaakt werden met Mathew. “Ik kreeg een heel kruisverhoor toen ik haar datete. Hij wilde weten wie ik was en of ik goede intenties had met zijn dochter.” Desondanks was Lyndall, Beyoncé niet altijd trouw tijdens hun tien jaar durende relatie; hij had haar tot twee keer toe bedrogen, biecht hij op.

Beyoncé werd steeds groter en beroemder, maar Locke stagneerde in het leven. Hij voelde zich steeds eenzamer en alleen, en Bey zocht steeds meer aandacht bij een andere beroemde rapper, Jay Z. In 2003 confronteerde hij zijn vriendin met zijn vermoedens en hoewel ze ontkende gevoelens voor Jay Z te hebben, kozen ze er allebei voor om de relatie te verbreken. “En dat was het”, vertelt Locke.

Becoming Beyoncé

In 2008 stapten Beyoncé en Jay Z in het huwelijksbootje en vier jaar later, in 2012, kwam hun dochter Blue Ivy ter wereld. Toch heeft Locke nog heel veel mooie herinneringen aan hun relatie: “Ik weet dat het heel speciaal voor haar was en dat ze van me hield, maar ze had iemand nodig zoals Jay Z om haar naar een hoger niveau te tillen. Ik neem het haar niet kwalijk.”

Lyndall Locke’s verhaal is een deel van de ongeautoriseerde biografie ‘Becoming Beyoncé: The Untold Story van de Amerikaanse journalist J. Randy Taraborrelli. Ook Mathew Knowles’ seksverslaving en zijn huwelijk met Beyoncé’s moeder, Tina Knowles worden uitvoerig besproken.

 Lees ook: Heeft Beyoncé gelogen over haar leeftijd

Bron: The Mail on Sunday, Beeld: Getty

Laatste nieuws