De eigenaar van deze kledinggigant is de rijkste man ter wereld

De wereld telt een aantal geluksvogels die met hun business plans de spijker keihard op zijn kop hebben geslagen. Noem e...

De wereld telt een aantal geluksvogels die met hun business plans de spijker keihard op zijn kop hebben geslagen. Noem een Bill Gates met zijn personal computer, Kim Kardashian met haar reality serie of bijvoorbeeld Albert Heijn van de supermarkt. Allemaal zijn ze filthy rich. Nu staat Bill Gates al een aantal jaar aan de top van dit lijstje als rijkste man ter wereld, tot dat hij dit weekend verstoten werd door de eigenaar van een kledinggigant.

Amancio Ortega Gaona

Amancio Ortega Gaona was afgelopen weekend voor even de rijkste man ter wereld. Hè wie? De naam zal je misschien niet 1, 2, 3 wat zeggen, maar zijn kledingketen ken je sowieso wel. Beter gezegd, wedden dat jij hebt bijgedragen aan zijn fortuin? Amancio is namelijk de eigenaar van Zara en de oprichter van het kledingconcern Inditex. 

Miljardair

Door een wijziging van de koers stootte de Spaanse multimiljardair voor even Bill Gates van de troon. Het zakenblad Forbes schat het vermogen van Ortega op zo’n schamele 79,9 miljard dollar. Dat is zo’n  72,5 miljard euro. Kortom: dat zijn héél veel kledingstukken van Zara!

Lees ook: Zara komt met hele schattige Halloween-kleertjes

Bron: Nu.nl, beeld: Zara

Laatste nieuws