Say what! Dít eten kan allemaal in de magnetron

Magnetronmaaltijden zijn vaak niet echt denderend en meestal wordt de magnetron dan ook niet echt als een life saver gez...

Magnetronmaaltijden zijn vaak niet echt denderend en meestal wordt de magnetron dan ook niet echt als een life saver gezien. Maar je kunt het grote ding ook voor heel andere dingen gebruiken dan alleen je maaltijd opwarmen. Met déze tips gaat je magnetron je leven een stuk makkelijker maken.

1. Knoflook
De knoflooktenen uit de grote bonk halen, geeft altijd weer een rotzooitje en zorgt voor veel gedoe. Maar toen was daar de magnetron, waar je dit ook gewoon in kunt doen. Doe de bonk met knoflook voor 30 seconden in de magnetron en de knoflook teentjes floepen er zo uit.

2. Kruiden drogen
Gedroogde kruiden kunnen een heerlijke toevoeging zijn aan gerechten, maar het is toch altijd wel weer een gedoe om dit zelf te doen. Nou, niet voor lang, want de magnetron biedt een helpende hand. Je kunt namelijk prima kruiden in de magnetron doen om ze te drogen. Je warmt de kruiden dertig seconden op en klaar zijn ze!

3. Uien
Uien snijden is iedere keer weer een ramp (huilen!), maar voortaan zal je mascara op z’n plek blijven zitten door de magnetron. Lees hier hoe je dit precies kunt doen.

4. Crunchy chips
Je eet een lekker handje chips en besluit deze keer niet de hele zak in één keer leeg te eten, maar wat te bewaren voor later. Helaas is het dan vaak zo dat je chips niet meer zo lekker krokant zijn, nadat de zak een tijdje open is geweest. Doe de chips 30 seconden in de magnetron en voilà, ze zijn weer krokant.

5. Bruine suiker
Als je bruine suiker een tijdje bewaart, wordt het snel hard en klonterig. Maar daar is hij weer: de magnetron! Leg de bruine suiker op een papieren doekje en warm het 20 seconden op. Het is weer zacht en zonder klontjes.

6. Fruit
Als je de ene helft van de citroen nu gebruikt en de andere laat liggen, is de kans groot dat die laatste helft droog is en er geen sap meer uitkomt. Maar gooi het niet weg, want je magnetron kan nog leven in je citroentje brengen. Doe de citroen (of ander uitgedroogd fruit) 20 seconden in de magnetron en het is weer lekker sappig.

7. Pizza
Heb je pizza left overs van gisteren? Doe de pizzapunten dan in de magnetron, mét een glas water ernaast. Zet de magnetron voor 45 seconden aan en je pizza is weer heerlijk warm en heeft geen taaie korst door het glas water.

Zie ook: Zo schuim je je melk in de magnetron

Bron: Diply, Beeld: Sanoma-Beeldbank

Laatste nieuws