Dít is de beste dag om je vakantie te boeken

De kerstvakantie komt steeds dichterbij, wil je dan het druilerige en vooral koude weer van dit kikkerlandje ontlopen (w...

Lees ook

De kerstvakantie komt steeds dichterbij, wil je dan het druilerige en vooral koude weer van dit kikkerlandje ontlopen (we geven je geen ongelijk!) en lekker vertoeven op een zonnig eiland? Leuk bedacht, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Is het je ook wel eens opgevallen dat de vliegtickets de ene dag duurder zijn dan de andere? Maar niet getreurd Consumentenbond onthulde namelijk dé beste dag om een vliegticket te boeken.

*Tromgeroffel*

Doe het op dinsdagmiddag. Dat is één van de beste momenten voor het boeken van een goedkoop vliegticket. Omdat veel consumenten hun tickets boeken in en rondom het weekend, zijn de tarieven dan vaak hoger. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Luchtvaartmaatschappijen passen veell listige trucs toe om zoveel mogelijk geld te verdienen aan een vliegtuigstoel. Om een goedkoop ticket te boeken, is het niet altijd verstandig om langer dan 8 maanden voor vertrek een ticket te boeken. De prijzen schommelen sterk, is een toestel nog niet vol vlak voor vertrek dan gaan de tarieven voor intercontinentale vluchten vaak nog omlaag. Last-minutes boeken binnen Europa, levert ook vaak teleurstellingen op.

Lees ook: Yuk! Dit zijn de vieste plekken in een vliegtuig

Bron: RTL, Consumentenbond Beeld: Sanoma Beeldbank 

 

Laatste nieuws

Zie ook