Hét geheim voor betere seks

Het internet staat vol met tips en tricks voor een beter seksleven, toch is er volgens Esther Boykin - relatie- en sekst...

Lees ook

Het internet staat vol met tips en tricks voor een beter seksleven, toch is er volgens Esther Boykin – relatie- en sekstherapeut – maar één manier voor een beter seksleven: laat los.

Emotionele intimiteit

“Als je vanavond echt een betere vrijpartij wil, dan moet je loslaten. Het grootste deel van seks in een vaste relatie gaat om de emotionele intimiteit. Stop met het zien van seks als een beloning of prijs. Seks kan, natuurlijk, een beloning zijn voor jullie liefde en intimiteit, maar het is ook een effectief middel om die intimiteit te bereiken.”

No eyes on the prize

Met andere woorden: voor een beter seksleven moet je seks niet zien als een uiteindelijk doel, maar als een middel. “Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor intimiteit en maak je geen zorgen over al het andere dat gaande is in je leven. Zorg dat je het moment bewust beleefd en geniet van de tijd met je partner. Dan til je de emotionele intimiteit vanzelf naar een hoger level.”

Focus

“Laat je zelfbewustzijn los en zet je irritaties opzij. Focus je op jullie connectie en hoe bijzonder die is.” Om je hiermee te helpen, geeft Esther een aantal tips:

Druk je liefde uit. Laat je partner voelen en horen hoe gek je op hem bent, ook als het even wat minder gaat.

Niets hoeft perfect te zijn. Neem genoegen met een ‘minder perfect’ seksleven en richt je in plaats daarvan op de fysieke en emotionele ervaring van de liefde – het open en verbonden zijn mét je liefde.

Wees niet bang. Het zal jouw partner een worst wezen welk lingeriesetje je draagt of hoe lang je je benen al niet meer geschoren hebt. Hij voelt zich aangetrokken tot jou door de vonk die jullie hebben. Sta jezelf toe om je verbaal en fysiek volledig uit te drukken.

Geniet! Laat alle remmen los en laat je meevoeren door alles wat komen gaat!

Lees ook: De meest gênante seksblunders

Bron: Bustle, beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook