Bettina maakt…Tabouleh

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Tabouleh

Dit van oorsprong Libanese vegetarische (bij)gerecht van bulgur met groenten en veel verse kruiden doet het goed als buffetgerecht of als salade bij een (winter)bbq. Ik eet ‘m vandaag als lunch, want ik had nog een restje staan…

In principe kun je alle soorten groenten gebruiken. In de zomer kies ik voor dingen als komkommer, tomaat en avocado. In de herfst of winter kun je venkel, gare bietjes, gepofte of gekookte pompoen of gekookte wortel nemen. Ook de kruiderij kun je aanpassen aan je smaak. Ik ben dol op koriander, maar ik weet dat er mensen zijn die vinden dat het naar zeep smaakt. Dan kies je voor peterselie bijvoorbeeld. Verse munt smaakt overal lekker bij, dus dat zit er bij mij altijd in.

Wat heb je nodig voor Tabouleh (een fikse schaal, 8 personen denk ik):

500 gr bulgur 1 (groenten)bouillonblokje 4 tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes 2 komkommers, met schil, zonder zaadlijst (even met een lepel eruit schrapen), in blokjes 1 bos bosui, gewassen en in ringetjes gesneden 1 flinke bos koriander, fijngehakt 1 flinke bos verse munt, fijngehakt 1 rode Spaanse peper, in dunne ringetjes 2 flinke citroenen plus eventueel peper & zout

Bereiding:

Maak de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking, alleen gebruik je bouillon in plaats van water. Zo krijgt je bulgur vast wat smaak. Als de bulgur is afgekoeld, kun je alle groenten, rode peper en kruiden toevoegen, en pers je de citroenen erover uit. Als je het lekker vindt, kun je ook wat geraspte citroenschil toevoegen (in dat geval: eerst raspen, dan persen, anders wordt het gepruts). Proef of er meer citroen, peper en/of zout bij moet. Eet smakelijk!

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws