Déze 8 haaraccessoires droeg ieder 90’s kind

Waarschijnlijk ben je niet al te blij met de kledingkeuzes die je in de jaren 90 maakte, maar er zijn dingen die wél ge-...

Lees ook

Waarschijnlijk ben je niet al te blij met de kledingkeuzes die je in de jaren 90 maakte, maar er zijn dingen die wél ge-wel-dig waren. We keken de leukste programma’s die ooit gemaakt zijn, hadden het leukste speelgoed én de meest aparte dingen in ons haar. Vandaag staan we even stil bij dit laatste.

Beads en vlinderknipjes

In de 90’s waren er nogal wat haartrends waar ook jij waarschijnlijk volop aan mee hebt gedaan. We droegen namelijk allemaal vlinderknipjes en zigzag-haarbanden. Daarom vandaag even een ode aan deze geweldige haaraccessoires uit ons favoriete tijdperk.

1. Plastic zigzag-haarbanden
Of je ze nou gebruikte tijdens het sporten of gewoon naar school indeed, deze dingen waren een heuse trend. Tegenwoordig is de kans groot dat je veel bekijks trekt met zo’n ding in je haar, maar in de jaren 90 was het de normaalste zaak van de wereld.

 

2. Vlinder knipjes
Deze knipjes waren echt een ding in de ‘goede oude tijd’. Zelfs onze favoriete celebs hadden ze in! Het was helemaal niet kinderachtig en iedereen liep er dan ook gewoon mee.

 

3. Scrunchies
Deze zijn wel al een lange tijd bezig met een comeback, maar in de jaren 90 werden ze door iedereen gedragen. Ze waren te koop in de meest verschrikkelijke prints en kleuren en hoe meer je er had hoe beter. Wat denk je, gaat de comeback van de scrunchie lukken?

 

4. Haar stokjes
Stokjes in je haar was toen ook helemaal niet raar. Je had ze in de leukste kleuren en met allerlei versiersels aan het einde.

5. Héle grote clips
Ook deze clips waren echt helemaal the bomb. Hoe groter hoe beter en helemaal als de clip dan ook nog een printje had, dan was het al helemaal feest.

 

6. Badstof elastiekjes
Deze dikke elastieken heb jij ook trots om je hoge staart gedragen en wat zaten ze heerlijk! Ook deze waren natuurlijk verkrijgbaar in de meest gekke kleuren en iedereen had ze.

 

7. Beads
Dit was iets wat niet iedereen had, maar áls je het had dan was je echt cool. Je moeder had er waarschijnlijk flink de baal in, want je haar moest in kleine vlechtjes worden gevlochten en dan ook nog die verschrikkelijke kraaltjes er in.

 

8. Enórme haarclips
Deze zie je soms nog wel eens voorbij komen, maar in de jaren 90 waren ze echt een ding. Niet alleen je moeder had deze clips trouw in, maar ook jij droeg ze regelmatig. Memories!

 

Zie ook: 24 Dingen die ieder 90’s kind herkent

Bron: Bustle, Beeld: H&M, Asos, Zenner, Pinterest, Ebay

Laatste nieuws

Zie ook