10 Dingen die je met je telefoon kunt doen die je niet wist

Ook jouw telefoon zit waarschijnlijk aan je hand vastgegroeid en je kan je bijna niet meer een leven zonder indenken. Ma...

Lees ook

Ook jouw telefoon zit waarschijnlijk aan je hand vastgegroeid en je kan je bijna niet meer een leven zonder indenken. Maar terwijl we zoveel gebruik maken van onze smartphones, maken we er niet eens optimaal gebruik van. Er zijn namelijk enorm veel dingen waarvan jij niet wist wat jouw beste vriend allemaal kan. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

1. Een beter signaal krijgen
Er is een heuse geheime code, die je een inzicht geeft in hoe sterk je signaal is. Het is helaas wel alleen voor iPhone gebruikers. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hier.

2. Zwart-wit modus
De kleur van je scherm kun je omzetten in verschillende tinten grijs. Hierdoor blijft alles goed zichtbaar én bespaar je batterij. Hoe je dat doet? Ga naar Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – Categorie en kies vervolgens voor grijstinten. 

3. Je telefoon naar beneden leggen
Je bespaart batterij door je telefoon met het beeldscherm naar beneden op tafel te leggen. Hierdoor voorkom je dat je beeldscherm oplicht zodra je berichten of notificaties binnenkrijgt.

4. Perfecte selfies maken
De camera op je telefoon kan véél meer dan je dacht. Benieuwd wat? Lees het hier.

5. Je foto’s slepend verwijderen
Iederéén met een iPhone doet dit een keer in de zoveel tijd: je fotobibliotheek opruimen. Zat je dan, een half uur lang één voor één al je foto’s aan te tikken. Na de iOS 9 update is dat niet meer nodig, want nu kun je gewoon in één vloeiende beweging alles verwijderen. Ga naar je fotobibliotheek, tik op ‘select’, tik één foto aan en sleep vanuit daar je vinger over alle foto’s die je wil selecteren.

6. Waarom je niet altijd een oproep kunt weigeren
Als je Iphone op lock staat, krijg je niet de optie om een oproep te weigeren. Als je bezig bent op je iPhone, en hij dus niet op lock staat, kun je de oproep wél weigeren.

7.  Vliegtuigstand
Wil je je iPhone niet uitzetten tijdens het laden? Dan is de vliegtuigmodus the next best thing. Hierdoor maakt-ie geen verbinding met een netwerk of Wifi, wat veel stroom kost.

8. Meer opslagruimte
Met déze acht tips creëer je gegarandeerd meer opslagruimte.

9 Inzoomen op een video terwijl ‘ie afspeelt
Vóór de iOS 9 update gold dat wanneer je tijdens het afspelen van een filmpje met je vinger het beeldscherm aanraakte, het filmpje pauzeerde. Nu kun je tijdens het afspelen van het filmpje gewoon inzoomen.

10. Waterpas
Je opent je kompas-app, swiped naar links en aanschouw: je kompas verandert in een waterpas.

Zie ook: Gaat je batterij echt sneller kapot door hem vaak op te laden?

Bron: Grazia, Beeld: Sanoma-Beeldbank

 

Laatste nieuws

Zie ook