Steph over… Masturdating

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up m...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Inmiddels doe ik het regelmatig, dat masturdating. De eerste keer vond ik bloedje spannend, want wat moet je nu precies doen met jezelf? Is het niet eenzaam? Bovendien, wat zouden anderen mensen wel niet van mij vinden en denken? Dat die ene keer juist een zeer aangename ervaring was, bleek achteraf. Dus heb ik het nu eigen gemaakt, iedere maand een paar keer.

Masturdating

Masturdating:
(n) going out alone to a movie or a restaurant.

Het begon per ongeluk, met een lunch op een terras en een lege telefoon. Dubbel alleen, qua gevoel. Ik moest twee afspraken zien te overbruggen en de afstand naar huis nam meer tijd in beslag dan me lief was en ik had honger, bovendien. Vrienden bellen voor een lunchdate ging niet. Dan kun je kiezen: óf een broodje kopen en dat al lopende opsmikkelen terwijl je een beetje winkel in, winkel uit gaat om de tijd te doden, óf je kiest gewoon de beste tafel uit op een druk bezochte terras en neemt het ervan. Ik koos het laatste. Groepje hippe vrienden op links, toffe collega’s onder elkaar op rechts, en ik. In eerste instantie voelde ik me geïntimideerd, alleen zijn in een grote stad als Amsterdam op een plek waar dat alleen-zijn keihard wordt bevestigd, zorgt ervoor dat je je klein gaat voelen. Piepklein. Dus had ik ter steun een krantje gekocht. Ik at wat, ik las wat. Bij de ober checkte ik regelmatig de tijd en hij vond dat zo gezellig dat-ie af en toe bleef staan om wat langer met me te kletsen. Voor hem was ik juist niet intimiderend. Bij vertrek werd ik enthousiast uitgezwaaid door de ober en m’n zelfvertrouwen was in die anderhalf uur opeens verdubbeld. Ik kon in m’n eentje de wereld aan, bleek.

Girl power

Die ene keer ging misschien per ongeluk, maar het zorgde wel voor de wetenschap dat ik alleen kán zijn. En als je eindelijk écht door hebt dat je niemand nodig hebt om je te vermaken, dan is dat een soort zelfverrijking. Mannen weten dit allang, kijk maar eens om je heen. Man alleen in de kroeg, man alleen in een restaurant, man alleen in een bioscoop, mannen doen waar ze zin in hebben. Vrouwen bewegen zich daarentegen in groepjes. Samen staan we sterk, girl power.

Soms komt het gewoon voor dat je vrienden druk zijn of dat ze geen zin hebben in iets waar jij wél zin in hebt. Vroeger legde ik me daar dan bij neer en bleef ik thuis. Maar nu, als ik trek heb in dat specifieke broodje bij die ene tent en een vriendinnetje kan niet aanhaken, dan ga ik er alleen naar toe. Boek onder m’n arm en genieten. Datzelfde geldt voor het zien van een film, waar ik op een avond gewoon zin in had. Iedereen had plannen, maar ik had zin die film. Dus ging ik. Kaartje voor één, popcorn alsjeblieft en zitten. Fijn man, je eigen plan trekken en even met niemand rekening te hoeven houden.

Probeer het eens. En niet jezelf zielig gaan vinden hè? Je hebt fantastische vrienden, je hebt een drukke baan, je hebt verdorie nu gewoon trek in een lekker bakkie waar je voor wilt gaan zitten. Een date met jezelf voelt lekkerder dan gedacht en is een soort traktatie. Heb jezelf lief en masturdate.

Laatste nieuws