5 Onverwachte dingen die je sex drive verpesten

Konden jullie vroeger niet van elkaar afblijven, maar staat jullie seksleven tegenwoordig op een lager pitje, omdat jij...

Lees ook

Konden jullie vroeger niet van elkaar afblijven, maar staat jullie seksleven tegenwoordig op een lager pitje, omdat jij er nu eenmaal minder zin in hebt? Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op je seksleven. Grote kans dat je deze niet zag aankomen!

1. De anticonceptiepil
De pil biedt voor velen uitkomst om niet ongewenst zwanger te raken. Maar deze speelt óók een rol bij je zin in seks. Waarom? Dat heeft alles te maken met testosteron, het hormoon dat je libido verhoogt. Tijdens je maandelijkse ovulatie stijgt het niveau van testosteron, waardoor je als vrouw meer zin krijgt in seks. Maar wie hormonale anticonceptie gebruikt, krijgt niet maandelijks een eisprong. Daarom kan je zin in seks afnemen als je aan de pil bent.

2. Vermoeidheid
‘Vanavond niet, schat. Ik ben te moe.’ Een excuus die al lang niet meer op gaat, maar het is tóch de realiteit, stelt Gynaecoloog Brett Worly. “Veel vrouwen wachten tot het einde van de dag om seks te hebben, en dan vragen ze zich af waarom ze niet opgewonden raken. Je kiest beter een tijdstip waarop je een energiepiek ervaart, niet wanneer je uitgeput bent.” Hou je je toch liever aan een steamy sessie net voor bedtijd? Kies dan voor een lichte avondmaaltijd die veel groenten en eiwitten bevat. Een koolhydraatrijke maaltijd zal je sneller slaperiger maken.

3. (Light) Frisdrank
Frisdrank kan een enorme mood killer zijn. De koolzuurhoudende drankjes, voornamelijk die gezoet zijn met kunstmatige zoetstoffen en de stof aspartaam bevatten, hebben impact op je sex drive. Dat blijkt uit onderzoek van de British Industrial Biological Research Association. Aspartaam kan de productie van serotonine verminderen, die er op zijn beurt weer voor zorgt dat je zin hebt in seks. Zeg dus maar dag tegen je Cola Light.

4. Reukvermogen
Of juist het gebrek aan. Onderzoekers onderzochten zowel mannen, als vrouwen met een niet functionerend reukorgaan, met die van gezonde respondenten. Wat bleek? Een slecht reukvermogen leidt voor zowel mannen als vrouwen tot onzekerheid, problemen op sociaal gebied en moeilijkheden bij het vinden van een geliefde. Vooral mannen blijken deze problemen te ondervinden. Zo zouden mannen met een goed werkend reukorgaan vijf keer meer sekspartners hebben gehad dan mannen die zijn geboren zonder sterk reukvermogen.

5. Lange relatie
Uit onderzoek van de New York University (2014) kwam naar voren dat de duur van een relatie en de afname van het libido direct met elkaar in verband staan. Als je als koppel langere tijd samen bent, lijkt het of je precies weet wat de ander wilt en wat zijn/haar behoeftes zijn. Tenminste, dat denk je. Maar op lange termijn kan dat leiden tot ergernissen en frustraties. Blijf dus met elkaar communiceren, óók over je seksleven.

Lees ook: 15 Tekenen dat hij alleen maar seks wil

Bron: Metro.co.uk, Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook