Steph over… Beauty World

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up m...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Gister was de officiële opening van Beauty World in de Bijenkorf. Gallaries Lafayette meets Harrods en dat allemaal in ons eigen Amsterdam. Ik wil ‘r wonen. Verwacht veel marmer en glas, waardoor de grootste cosmetica-afdeling van de Benelux vanaf nu een lekkere internationale allure uitstraalt. En da’s goed voor toeristen, maar net zo leuk voor jou. Waarom? 9 redenen vind je hieronder.

1. Givenchy

Het is voor het eerst dat l’ Atelier de Givenchy gelanceerd wordt op de Nederlandse markt, daarmee zijn wij het 27ste verkooppunt en deel van een select few. Om maar even aan te geven: in België wordt het niet verkocht. De Haute Parfumerie collectie bestaat uit 9 uniseks geuren, voor als je behoefte hebt aan iets unieks

2. Dior

Parfum gemaakt met aandacht, da’s de gedachte achter Dior’s La Collection Privée. De neus, Francois Demachy, heeft bij het creëren alle vrijheid en maakt gebruik van de meest zeldzame ingrediënten. Luxe parfum wordt ook met aandacht ingepakt: dames pakken de flaconnetjes handmatig in, met handschoentjes aan. Als de aanschaf van een designer tas niet binnen handbereik ligt, kan dit parfum wellicht voor hetzelfde gevoel zorgen.

3. Yves Saint Laurent

Haute Parfumerie is booming, waarschijnlijk omdat het de behoefte aan uniek-zijn vervuld. Door gebruik van zeldzame en kostbare ingrediënten heb je een pareltje van een parfum in huis. Zo ook bij aanschaf van een van de vijf Le Vestiaire des Parfums van Yves Saint Laurent. Allen geïnspireerd op key items uit de modecollectie van het Franse modehuis en met akkoorden die je nog lang na zult ruiken.

4. Guerlain

Dit vind je alléén in Nederland: Terracotta spiegels van Guerlain. Fan van de populaire bronzing poeders? De speciale spiegels die te vinden zijn bij de Guerlain-counter laten je zien hoe je er uitziet zonder en met de verschillende kleuren terracottapoeders. Handig! Daarnaast vind je nu ook Mon Exclusif, een parfum zonder naam die je zelf mag benoemen en kunt customizen met mooie letters.

5. Tom Ford

Niet alleen de lipsticks, niet alleen de nagellakjes, nee, de héle make-upcollectie van Tom Ford is nu verkrijgbaar. Dat is leuk voor jou, omdat het Tom Ford’s missie is om een vrouw er sexy uit te laten zien. Denk aan veel glansproducten, flatterende foundations en lipsticks in ultra vrouwelijke tinten.

6. RojaDove

Na 20 jaar voor Guerlain te hebben gewerkt, begon geurenspecialist Roja Dove zijn eigen parfumerie in Harrods, een plek waar je voor verschillende geuren terecht kon, gekozen door Dove zelf. Zijn voorkeur voor bijzondere ingrediënten resulteerde in een eigen parfumlijn, die nu ook hier te verkrijgen is. Het ruiken meer dan waard.

7. Lancôme

Wie zin heeft om zichzelf te verwennen kan bij de Lancôme counter een gezichtsbehandeling boeken van 45 minuten, waarna je een persoonlijke make-up krijgt aangemeten. Kosten? €25. En als je na de behandeling €65 besteedt aan producten, krijg je dat bedrag retour in de vorm van korting op je aankoop, waardoor de behandeling eigenlijk gratis is geworden. (Deze actie is geldig tot 6 december).

8. Charlotte Tilbury

Make-up artist of the year 2015, Charlotte Tilbury, heeft een eigen make-uplijn waar wij nog heel eventjes op moeten wachten (verwacht: maart 2016). Alle grote celebs (Kim K, Nicole K, Miranda K, etc.) vertrouwen haar hun poppengezichtje toe, waardoor het wachten op haar collectie meer dan de moeite waard lijkt.

9. Chanel

Wie via de hoofdingang naar binnen loopt, knalt als eerste tegen de gigantische counter van Chanel aan: luxer dan dat wordt het niet. Dacht je. Totdat je opeens de 900ml flacon van No.5 ziet schitteren. De verkoopprijs van de kristallen flacon sluimert ergens rond de €4500, maar het in real life zien van zoveel luxe doet ook wat met je.

Zie ook: Steph over…Masturdating

Laatste nieuws

Zie ook