Door deze lunchgewoonte kom je sneller aan

De traditionele manier van lunchen: je werkplek verlaten en ergens anders gaan eten, lijkt te verdwijnen. Wij vrouwen ki...

De traditionele manier van lunchen: je werkplek verlaten en ergens anders gaan eten, lijkt te verdwijnen. Wij vrouwen kiezen er namelijk steeds vaker voor om snel iets achter ons bureau te eten in plaats van er echt de tijd voor te nemen. Maar is dat eigenlijk wel verstandig?

Gewoonte

De University of Surrey onderzocht welke manier van lunchen er voor zorgt dat je meer eet. Je zou denken dat achter je bureau eten slecht is, maar ook een rondje lopen tijdens de lunch is slecht. Het onderzoek werd gedaan onder een groep vrouwen die in drie verschillende settings gingen eten. Tijdens het televisie kijken, geconcentreerd op een rustige plek of al lopend. Na het lunchen werd de vrouwen een aantal vragen gesteld én chocolade aangeboden.

Overeten

De conclusie van het onderzoek was dat iedere vorm van afleiding, zorgt voor ‘overeten’. Het groepje vrouwen dat al wandelend lunchte, at vijf (!) keer meer chocolade dan de andere groepen. Dit betekent dus dat je tijdens het lopen het meest afgeleid bent. Eten tijdens je werk is iets minder slecht, maar nog steeds eet je meer dan nodig door alle afleiding.

Voortaan kun je het beste een rustig plekje opzoeken en met alle aandacht voor je eten, genieten van de lunch. Een mooi excuus dus om even je werk te laten voor wat het is. Want ja, dat is toch echt het beste voor je figuur.

Zie ook: Onderzoek: Dit is het meest verslavende eten

Bron: University of Surrey, Beeld: Sanoma-Beeldbank

Laatste nieuws