Onderzoek: Dít hebben gelukkige mensen gemeen

De definitie van geluk is eigenlijk per persoon verschillend. De één wordt gelukkig van veel geld, terwijl de ander gelu...

Lees ook

De definitie van geluk is eigenlijk per persoon verschillend. De één wordt gelukkig van veel geld, terwijl de ander geluk ziet in het hebben van vrienden en familie. Maar het blijkt wel dat mensen die gelukkig zijn met hun leven, één ding gemeen hebben.

Vragen

De Harvard Business School and Wharton School deden onderzoek naar wat mensen nou echt gelukkig maakt. En het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. Mensen die domme vragen durven te stellen en open staan voor nieuwe dingen in het leven, zijn het gelukkigst. Eigenlijk moeten we die hele schaamte rond het stellen van ‘domme’ vragen loslaten, want geen één vraag is dom.

Je moet juist trots zijn op jouw ambitie om nieuwe dingen te leren en nieuwsgierigheid is een geweldige eigenschap. Volgens het onderzoek haalt deze groep mensen het meest uit het leven en zijn ze over het algemeen het gelukkigst. Nieuwsgierigheid heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat je samen bent met je huidige partner, omdat je zo graag meer wilde weten van hem of haar. Sta dus voortaan open voor nieuwe dingen en probeer zoveel mogelijk te leren van andere mensen, dit maakt je het gelukkigst.

Zie ook: Van deze 5 dingen word je gelukkiger

Bron: Time, Beeld: Sanoma-Beeldbank

 

 

Laatste nieuws

Zie ook