Wat is beter: ’s ochtends of ’s avonds douchen?

Het leek altijd puur op persoonlijke voorkeur neer te komen als het gaat om 's ochtends of 's avonds douchen. Maar er is...

Lees ook

Het leek altijd puur op persoonlijke voorkeur neer te komen als het gaat om ’s ochtends of ’s avonds douchen. Maar er is nu onderzoek gedaan wat nou eigenlijk het beste is voor je lichaam en geest. Handig!

Douchen

Hellogiggles meldt dat het vooral ligt aan je dagelijkse werkzaamheden of het het beste is om in de ochtend of avond te douchen. We hebben het even voor je op een rijtje gezet.

Douche ’s morgens als… 

– Je een vette huid hebt
Internist Holly Philips: “Gedurende de nacht maakt je huid meer talg aan om je huid goed gehydrateerd te houden. Hierdoor komt het dus dat je huid vettig wordt. Het beste is dan om in de ochtend te gaan douchen, om de huid weer in balans te krijgen. Anders loop je de hele dag met een vettig gezicht.”

– Je een creatieve baan hebt
Onder de douche ben je relax, dus het zorgt voor een echt zen-momentje. En deze momenten zijn belangrijk voor het bedenken van nieuwe creatieve ideeën. Douche dus aan het begin van de dag om het meest creatief te zijn gedurende de dag.

– Je moeilijk wakker wordt
In de ochtend douchen maakt je meer alert gedurende de dag én geeft je metabolisme een flinke oppepper. Helemaal de laatste paar minuten wat kouder douchen is het beste voor je lichaam.

Douche ’s avonds als… 

– Je moeilijk in slaap komt
Onderzoeker aan het American Academy of Sleep Medicine, Christopher Winter legt uit: “Die snelle afkoeling die je krijgt na het douchen, zorgt er voor dat je lichaam makkelijker in slaap komt.”

– Je een droge huid hebt
“Zo geef je je huid ’s nachts goed de kans om de gereinigde huid goed te voeden”, aldus dermatoloog Tanya Kormeili.

– Je vies wordt tijdens je werk
Deze is natuurlijk wel een beetje logisch, maar doe je zwaar lichamelijk werk waarbij je geregeld vies wordt? Dan is het inderdaad frisser om lekker schoon je bed in te stappen.

Zie ook: Déze douche fouten beschadigen je haar

Bron: Bustle, Beeld: Sanoma-Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook