8 Dingen die je niet wist over Victoria’s Secret

Ben jij een echte Victoria's Secret fan en kun je niet wachten tot je de runway show op televisie kunt bekijken? Dan den...

Lees ook

Ben jij een echte Victoria’s Secret fan en kun je niet wachten tot je de runway show op televisie kunt bekijken? Dan denk je vast ook dat je alles al weet van het lingeriemerk. Maar dit nog niet, hoor!

1. Eigenaar 
Roy Raymond begon het merk in 1977, omdat hij zich geen viezerik wilde voelen als hij lingerie kocht voor zijn vrouw. Voor 80.000 dollar opende hij zijn eerste winkel in Palo Alto, California en binnen een jaar had hij een half miljoen dollar winst gemaakt.

2. Naam
Roy koos de naam Victoria vanwege de schoonheid in het Victoriaanse tijdperk en onder deze schoonheid lag haar geheim.

3. Voor mannen
De doelgroep was in eerste instantie alléén mannen, niet vrouwen.

4. Nieuwe eigenaar
In 1982 kocht Leslie Wexner het bedrijf van Roy Raymond voor één miljoen dollar, omdat hij grote plannen had met het bedrijf. En hij had succes. In 1995 was het bedrijf al 1,9 biljoen dollar waard. Da’s balen voor Roy…

5. Andere bedrijven
De eigenaar van Victoria’s Secret heeft nog een paar andere succesvolle bedrijven, zoals Henri Bendel en Bath & Body Works.

6. Eerste show
De eerste Victoria’s Secret Fashion Show vond plaats in 1995.

7. Forbes
Bijna alle modellen die voor het lingeriemerk hebben gewerkt of nog steeds werken, hebben op de Forbes best betaalde modellenlijst gestaan.

8. Fantasy Bra
Elk jaar mag één model de speciale Fantasy Bra dragen tijdens de modeshow. Dit jaar was dat model Lily Aldridge. De bh kostte maar liefst twee miljoen dollar en was gemaakt van diamanten, edelstenen en 18 karaats goud.

Lees ook: Zien! De Victoria’s Secret swimwear collectie

Beeld: Getty, Bron: Shefinds

Laatste nieuws

Zie ook