Lady Gaga doet schokkende onthulling

Lady Gaga heeft een aangrijpend optreden gegeven tijdens het jaarlijkse Billboard Women in Music-evenement. Met het numm...

Lees ook

Lady Gaga heeft een aangrijpend optreden gegeven tijdens het jaarlijkse Billboard Women in Music-evenement. Met het nummer Til it Happens to You bracht ze vrijdag een eerbetoon aan slachtoffers van seksueel geweld.

Til it happens to you

En dat is Lady Gaga zelf ook. De 29-jarige popster maakte vorig jaar bekend dat ze op haar negentiende werd verkracht. In een openhartig interview met TimeTalks vertelde Gaga donderdag dat dit een diepe impact heeft gehad op haar leven, haar persoonlijkheid en lichaam. “De eerste zeven jaar heb ik het aan niemand verteld. Ik had geen idee hoe ik het moest accepteren, of dat het mijn eigen schuld was of niet. Dat moment heeft mijn hele leven veranderd.”

Lady Gaga kwam niet alleen op voor slachtoffers van seksueel geweld, maar voor alle vrouwen in de muziekindustrie. “Vrouwen zorgen voor een speciale vorm van wijsheid. Het is een perspectief dat niemand heeft, omdat wij voor nieuw leven zorgen. En omdat het eerlijk is, omdat we gelijk zijn.” Het is dan ook geen wonder dat Lady Gaga door muziektijdschrift Billboard is verkozen tot Vrouw van het jaar 2015. Ze mocht gisteren de prijs in ontvangst nemen die uitgereikt werd door haar moeder.

Lees ook: Bah: De vleesjurk van Lady Gaga bestaat nog steeds

Beeld: Getty, Bron: BuzzE

Laatste nieuws

Zie ook