Wat er met je lichaam gebeurt als je een tijd lang geen seks hebt

Op internet word je doodgegooid met tips en tricks om het spannend te houden tussen de lakens. Maar het kan er...

Lees ook

Op internet word je doodgegooid met tips en tricks om het spannend te houden tussen de lakens. Maar het kan er ook bij insluipen dat je weinig of zelfs geen seks meer hebt na een tijdje. Benieuwd wat daar de gevolgen voor zijn voor je lichaam? Lees dan gauw verder.

1. Je kunt er depri door worden
Ja, echt. Archives of Sexual Behavior deed er onderzoek naar en wat blijkt? Vrouwen zijn sneller somber als ze langere tijd geen steamy sekssessie hebben gehad. Dat ligt niet alleen aan hoe vaak of het gebrek aan seks. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die seks hebben met een condoom om, hetzelfde sombere gevoel hebben. Zij stellen dat dit zou kunnen komen door de stoffen die in sperma zitten, zoals melatonine, serotonine en oxytocine. Deze stoffen hebben een humeur verbeterend effect. Right…

2. Vaker ziek
Het blijkt dat je minder vaak een bezoekje moet brengen aan de dokter als je vaak seks hebt. Want, minder seks betekent óók dat je minder wordt blootgesteld aan andere bacteriën, wat betekent dat je er ook geen resistentie tegen kunt opbouwen. Onderzoek wijst uit dat mensen die minimaal een of twee keer per week seks hebben, een hoger niveau hebben van wel 30%. Je weet dus wat je vanavond te doen staat!

3. No stress
Toegegeven: seks is het huis-tuin-en-keuken middel om stoom af te blazen. Mensen die in de afgelopen 24 uur seks hebben gehad, zouden volgens onderzoek beter om kunnen gaan met stressvolle situaties. Ook werd aangetoond dat knuffelen na de seks, de hoeveelheid cortisol (het hormoon dat wordt afgescheiden wanneer je gestrest bent) in je lichaam doet verminderen.

4. Weinig seks leidt tot een slechte relatie
Daar valt ook het een en ander over te zeggen, maar experts stellen dat als je geen seks hebt in je relatie het gelijk staat aan minder zekerheid. ‘Weinig seks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen, en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,’ zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken.

En als je dan toch bezig bent, pas dan op voor DIT standje! Het zou namelijk de meest gevaarlijke sekspositie ter wereld zijn.

Bron: WomensHealth, Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook