Dít kattenkwaad haalde jij vroeger ook uit

Grote kans dat jij vroeger ook met je vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt hele dagen kattenkwaad uithaalde. Je bure...

Lees ook

Grote kans dat jij vroeger ook met je vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt hele dagen kattenkwaad uithaalde. Je buren konden er vaak niet om lachen, maar wat hadden jullie een lol. Vandaag blikken we even terug op die goede oude tijd. Haalde jij deze kwajongensstreken ook uit?

1. Belletje lellen
Met stipt op één, want dit heeft iedereen wel eens gedaan. Aanbellen bij die vervelende buurvrouw en dan snel wegrennen. Het liefst deed je dit meerdere keren achter elkaar bij dezelfde deur, net zo lang tot diegene zichtbaar kwaad werd. En lachen dat jullie deden vanuit de bosjes!

2. De afstandsbediening-grap
Met een universele afstandsbediening kun je bijna alle tv’s van een afstandje bedienen en dat is dan ook wat jullie deden. Verstopt achter een auto of muurtje zapten jullie de tv van de buren meerdere keren over. En wat was het hilarisch als je zag dat ze er niets van snapten.

3. Portemonnee trekken
Je pakte het doorzichtige visdraad van je vader uit de schuur en maakte dit vast aan een oude portemonnee. Die legde je vervolgens op straat om te wachten tot je slachtoffer langs kwam. Bukte diegene namelijk om de portemonnee pakken, dan trok jij hem snel weg.

4. Schadebriefje
Ook hilarisch: een briefje achter iemands ruitenwisser plakken met de tekst: ‘Sorry voor de schade.’ De eigenaar van de auto zag je woedend zoeken naar de niet bestaande schade, terwijl jij in een deuk lag.

5. Laserlamp
Mensen enorm laten schrikken door met een laserlampje naar binnen te schijnen scoorde altijd goed. Hilarisch!

6. Stinkbommen
Vaak kon je op de kermis zakjes winnen, die als ze knapten, enorm naar ei roken. Belletje lellen en daarna meteen zo’n zakje laten knappen.

7. Spuugpropjes schieten
Ook jij hebt vast meerdere keren met een zelfgemaakte buis uit het raam gehangen, terwijl je spuugpropjes op mensen schoot. Ook besjes deden het altijd erg goed. Toch wel vies als je er nu over nadenkt…

8.  Zoute koffie
Een vaste grap op 1 april, maar ook zeker de rest van het jaar; zout in iemands koffie doen. Eigenlijk is dit nog steeds leuk.

9. Zout en peper dopje
In restaurants de dopjes van het zout en peper losdraaien, zodat de volgende gasten bij het gebruiken van één van de twee meteen het hele potje op hun bord kregen. Helaas zag je het zelf nooit gebeuren, maar alleen de gedachte was al hilarisch.

10. Auto uitlaat
Een ballon om de uitlaat van een auto doen zorgde altijd weer voor een grote grap. Wanneer de auto namelijk ging rijden, vulde de ballon zich met uitlaatgassen, waardoor de ballon uiteindelijk knapte. En de bestuurder die schrok zich rot natuurlijk.

11. Prank calls
Ook jij hebt vast wel eens Artist gebeld en gevraagd naar meneer de Leeuw. Of mensen met achternamen van dieren opbellen met het bijbehorende dierengeluid. En je lach inhouden, dat was altijd nog wel het lastigst.

Lees ook: De meest hilarische make-upblunders ooit

Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook