Dit doet slapen met make-up met je gezicht

We weten allemaal donders goed dat slapen met make-up op slecht is voor je huid. Maar tóch doen we het allemaal wel eens...

Lees ook

We weten allemaal donders goed dat slapen met make-up op slecht is voor je huid. Maar tóch doen we het allemaal wel eens. Maar, dit kan op ten duur ernstige gevaren hebben voor je huid… Dít doet het namelijk werkelijk met je gezicht.

Slapen

Mona Gohara, dermatoloog aan Yale, vertelde aan Health wat de gevolgen zijn van slapen met make-up op. “In de nacht vernieuwen je cellen zich en vernieuwt je huid zich. Maar als er nog make-up op je gezicht zit, wordt dit proces tegengehouden. Zo krijg je verstopte poriën en is de kans op acne een stuk groter. Één nachtje je make-up laten zitten is niet meteen een ramp, maar als je dit regelmatig doet, ga je dit echt terugzien.” Reinig dus iedere dag je gezicht goed voordat je gaat slapen, om zo een onzuivere huid te voorkomen. Een kleine moeite, met groot resultaat!

Mocht je het toch vergeten zijn, geef je huid dan de volgende ochtend een beetje extra liefde. “Scrub je huid en gebruik daarna een extra dikke crème die je huid goed voedt. Dit helpt om de schade van die nacht weer wat te herstellen.” Dus ladies, vergeet niet je gezicht vanavond goed schoon te maken! Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Lees ook: Van déze make-up gewoontes word je ziek

Bron: Health, Beeld: Sanoma-Beeldbank

 

 

Laatste nieuws

Zie ook