Deze fitness oefening blijkt hartstikke slecht voor je

Squats, crunches en planken... we kennen ze allemaal wel en de kans is groot dat jij al heel wat fitness oefeningen hebt...

Squats, crunches en planken… we kennen ze allemaal wel en de kans is groot dat jij al heel wat fitness oefeningen hebt uitgeprobeerd. Toch is er één oefening die je beter kunt overslaan tijdens je work-out…

Maar welke?

Welke dat is? De sit-up! Tja, de bekende oefening blijkt namelijk niet zo goed te zijn voor je lichaam als we dachten. Personal trainers en zelfs raadgevers in het Amerikaanse leger lieten weten dat sit-ups veel druk zetten op de ruggengraat.

Maar liefst 56% van alle blessures die ontstaan door militaire conditietesten en trainingen waren het gevolg van deze bekende fitness oefening. Stuart McGil, professor in de biomechanica, meldt dat verschillende studie hebben aangetoond dat de oefening de ruggenwervels platdrukt. “Zo kunnen de wervels verschuiven en druk uitoefenen op de zenuwen, wat bijzonder pijnlijk is en tot een hernia kan leiden.”

Alternatief

Maarja, welke oefening moet je dan doen voor een strakke buik? Een goed alternatief is de plankpositie! Benieuwd hoe je deze oefening doet? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Lees ook: Man valt 133 kilo af door deze sport

Bron: DailyMail, Beeld:

Laatste nieuws