Doutzen: ‘Ik ben eindelijk in balans’

Het was wel even wennen in november, toen haar vriendinnnen Candice Swanepoel, Lily Alridge en Adriana Lima eerst druk w...

Lees ook

Het was wel even wennen in november, toen haar vriendinnnen Candice Swanepoel, Lily Alridge en Adriana Lima eerst druk waren met de voorbereidingen en daarna over de catwalk schreden tijdens de Victoria’s Secret Runway Show. Is Doutzen nog steeds blij dat ze weg is bij Victoria’s Secret?

Ritme

Voor het eerst in bijna tien jaar was Doutzen (30) er dit jaar niet bij. Sinds ze in december 2014 haar vertrek aankondigde, is er veel veranderd. Doutzen vertelt: “Ik heb tegenwoordig veel meer een leven, met veel meer ritme en routine. Als ik in Amsterdam ben bijvoorbeeld. Dan staan we om 07:00 uur op, want Phyllon moet naar school. Op vrije dagen fiets ik heel Amsterdam door, naar Pilates, naar vriendinnen. Om half vijf sta ik te koken en om half zes eten we. Ik heb heel veel ritme gevonden.”

Niets moet meer

Doutzen is super blij met dit ritme in haar leven en probeert dit nu ook in haar leven in New York door te voeren. Met succes, zeker nu ze haar hectische leven als Angel vaarwel heeft gezegd. “De laatste jaren heb ik heel veel dingen last minute gedaan, heel vaak het gevoel gehad dat ik dingen moést doen. Die dingen zijn nu, nu ik gestopt ben met Victoria’s Secret, voorbij.”

Vechten om een plekje

“Ik heb ontzettend meegeleefd tijdens de show, maar het is ook heel erg veranderd sinds ik weg ben. Er zijn tien nieuwe Angels bij gekomen. Toen ik er zat, waren er zes Angels, nu zestien. Dat lijkt me toch moeilijk, zeker als er meiden als Gigi en Kendall mee lopen. Het is nu veel meer vechten om de spotlights, om outfits. Ik heb nooit hoeven knokken voor mijn plekje. Eigenlijk vond ik het wel een heel lekker gevoel dat ik niet meer mee hoefde te doen. Het is niet dat ik nu denk: ‘Shit, wat heb ik gedaan…?”

Benieuwd naar het gehele interview met Doutzen? Koop dan de nieuwste Grazia, die vanaf morgen in de winkels ligt.

Lees ook: Zoveel verdienen Gigi en Kendall met één Instagram-foto

Bron: Grazia, beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook