’s Werelds dikste man 300 kilo afgevallen

Met zijn bijna 450 kilo was Paul Mason ooit 's werelds dikste man. Nu niet meer, want hij viel een paar jaar geleden 300...

Lees ook

Met zijn bijna 450 kilo was Paul Mason ooit ’s werelds dikste man. Nu niet meer, want hij viel een paar jaar geleden 300 kilo af.

Eetprobleem

Paul’s eetprobleem begon toen hij 20 was en zijn vader overleed. Ook met de gezondheid van zijn moeder ging het niet goed. Hij vond troost in eten. Hij stopte met zijn baan als postbezorger, omdat zijn conditie snel achteruit ging. Hij kwam meer en meer aan, totdat hij op een dag niet meer kon lopen. Hij leefde in bed en bleef eten, terwijl verzorgers hem verzorgden.

 

Heftruck

Toen Paul in 2002 geopereerd moest worden voor zijn hernia, moest hij met een heftruck uit huis getild worden. Ook hij wist dat hij het zo niet zou overleven. Hij besloot een maagband te laten plaatsen en verloor in de vijf jaar daarna tweederde van zijn gewicht. Helaas kon Paul nog steeds niet lopen, door de 25 kilo overtollige huid aan zijn lichaam. Een dokter besloot hem te helpen, zonder er iets voor te vragen.

Geluk

Ondertussen vond Paul ook voor het eerst liefde. Een vrouw die voor zijn innerlijk viel en zijn lichaam niet belangrijk vond. Inmiddels is het stel niet meer samen, maar zijn ze wel vrienden gebleven. Paul heeft vandaag de dag eindelijk het leven waar hij altijd al van droomde: “Ik ben eindelijk gelukkig.”

Bron: Daily Mail, beeld: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook