Exclusief! Bodytalk met Wouter en Ymre

Zij is internationaal topmodel, hij personal trainer. En Ymke Stiekema en Wouter Komdeur zijn verloofd, dus hij kent al...

Lees ook

Zij is internationaal topmodel, hij personal trainer. En Ymke Stiekema en Wouter Komdeur zijn verloofd, dus hij kent al haar bodysecrets.

Hard sporten

“Ik probeer elke dag te sporten, maar op reis schiet het er wel eens bij in. Ik kan veel van Wouter leren, ideaal. Maar ik doe meestal gewoon waar ik zin in heb, anders ben ik minder gemotiveerd. Ik gebruik wel zijn expertises en schema’s”, vertelt Ymre. Hij vult aan: “Een klant kun je pushen van: Nog even vijf erbij. Als ik dat tegen Ymre zeg, dan stopt ze bij drie als ze geen zin meer heeft. Ik ondersteun haar waar nodig, maar ze sport harder als ik er niet bij ben.”

Personal trainer

Ymre: “Soms is het echt vervelend om een personal trainer als partner te hebben, want hij is een stuk gedisciplineerder. Als ik zin heb in chocolade kijkt hij me aan van: Je weet wat de gevolgen zijn.” Wouter: “Dat is een punt waar ik soms over val. Je kunt best twee blokjes nemen, maar zij neemt meteen die halve reep”, lacht hij. “Maar als je jezelf teveel ontzegt, leg je er juist de focus op en wordt het alleen maar moeilijker.”

“Vooral tijdens mijn zwangerschap heb ik een hoop taarten gebakken. Nu doe ik dat een stuk minder, puur uit zelfbescherming, omdat ik weet dat ik die hele taart opeet”, legt Ymre uit. “Wij hebben thuis de afspraak: op zondag mogen we lekkere dingen eten. Dat houdt de spirit erin om er de rest van de week weer vol voor te gaan.”

Het hele interview met Ymre en Wouter lezen? Grazia’s dubbeldikke Body Issue ligt in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook