5 Dingen die met je huid gebeuren als je je gezicht scheert

Zit het geheim van een betere huid daadwerkelijk in een scheermesje? Verschillende vrouwen die hun gezicht scheren, clai...

Lees ook

Zit het geheim van een betere huid daadwerkelijk in een scheermesje? Verschillende vrouwen die hun gezicht scheren, claimen een betere huid te krijgen. Zo laat de Britse krant Daily Mail weten, zij somden 5 voordelen op die het scheren van je gezicht met zich meebrengt.

1. Je geeft je huid een peeling 
Door het afscheren van donshaartjes, verwijder je al scherend de dode huidcellen. Het resultaat is dat de huid er hierdoor jonger uit zou zien. Sommigen beweren zelfs dat het effect vergelijkbaar is met dat van microdermabrasie, waarbij cellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. 

2. Je haartjes groeien NIET dikker en donkerder terug
Nu horen we je denken: “Groeien de haren dan niet dikker en donkerder terug na een scheerbeurt”. Nou, haal maar opgelucht adem. Dermatoloog Neal Schultz legt het volgende uit: “Bij het scheren van het gezichtshaar tast je de haarwortel niet aan, waardoor de textuur van het haar dus niet verandert.”

3. Je brengt je make-up makkelijker aan
“De producten zouden door het scheren gemakkelijker in de huid absorberen”, vervolgt Neal Schultz.

4. Mensen met een gevoelige huid, opgelet!
Mensen met een gevoelige huid moeten extra voorzichtig zijn tijdens het scheren. Neem er de tijd voor en gebruik scheerschuim(!) en een scheermesje dat je alléén voor je gezicht gebruikt. Ook moet je erop letten dat het mes scherp genoeg is omdat je dan meer haartjes pakt en langer resultaat hebt van het ontharen. Kies dan ook voor een scheermes met meerdere messen.

5. Ingegroeide haartjes liggen op de loer
Net als , mits het secuur gedaan wordt. Dus onthoud: scheerschuim én een scherp scheermesje. Tegen de haargroeirichting in scheren, zorgt dat je huid gladder wordt. MAAR, het veroorzaakt óók de meeste irritaties en sneetjes. Heb je snel bultjes of uitslag, of heb je vaak last van ingegroeide haartjes, scheer dan met de richting mee.

Lees ook: Zó scheer je je benen als een pro

Beeld: iStockphoto, Bron: Bustle, DailyMail

Laatste nieuws

Zie ook