Dit is hoeveel water je écht per dag moet drinken

We horen allemaal verschillende nieuwtjes over het drinken water en wat nou écht de juiste hoeveelheid is per dag... Vol...

Lees ook

We horen allemaal verschillende nieuwtjes over het drinken water en wat nou écht de juiste hoeveelheid is per dag… Volgens voedingsdeskundige Ilyse Schapiro is hydratatie van groot belang, maar zijn er heel wat misvattingen over het drinken van water.  Komen ze:

1) Per persoon verschillend
Volgens Ilyse is acht glazen per dag een goed uitgangspunt, maar is de werkelijke hoeveelheid water die je nodig hebt afhankelijk van heel wat factoren. Zo spelen leeftijd, gewicht, je gezondheid, voeding en geografische factoren een grote rol. “Hoe zwaarder je bent, hoe meer water je nodig hebt. En wanneer je regelmatig naar de sportschool gaat, moet je meer water drinken”, aldus de voedingsdeskundige.

2) De grootte van het glas
En als je je dan aan die acht glazen per dag wilt houden, is het ook belangrijk om naar de grootte van het glas te kijken. Zo zijn de plastic bekertjes naast de waterkoeler op je werk vaak véél kleiner dan normale mokken en glazen.

via GIPHY

3) Andere drankjes tellen niet
Als je je aan de ‘acht glazen per dag’-regel wilt houden, moet je streng voor jezelf zijn. Zo tel je de glazen puur in water en niet in andere drankjes. Wil je dan toch iets anders drinken? Kies dan voor thee, sapjes of melk, aangezien deze het beste hydrateren en probeer drankjes als koffie en frisdrank te vermijden.

4) Handig trucje
Ook geeft Ilyse een handige tip mee om genoeg te drinken. Zo helpt het namelijk om altijd een flesje water bij je te hebben en continue bij te vullen als ie leeg is. Zo kun je goed meten hoeveel je drinkt. Daarnaast laat ze weten dat het belangrijk is om niet te wachten met drinken tot je dorst hebt, maar de hele dag door beetjes te drinken.

Lees ook: Wat er met je lichaam gebeurt als je te weinig water drinkt

Bron: Marie Claire US, Beeld: Istock, Giphy

Laatste nieuws

Zie ook