Deze twee dingen moet elke relatie hebben

Natuurlijk zijn er een berg aan dingen die een relatie nodig heeft om te slagen. Zo speelt vertrouwen een belangrijke ro...

Lees ook

Natuurlijk zijn er een berg aan dingen die een relatie nodig heeft om te slagen. Zo speelt vertrouwen een belangrijke rol en vinden heel veel mensen het belangrijk dat hun partner loyaal is. Toch blijkt uit onderzoek dat er twee dingen zijn die elke relatie eigenlijk zou moeten hebben. Wat dat is? Een ‘denker’ én een ‘voeler’!

1) Harde feiten vs. onderbuikgevoelens.
In het begin van een relatie evalueert de denker de harde feiten, van vrije tijd tot de huidige status van de relatie. De voeler gaat daarentegen veel meer af op hun gevoel. Zelfs als alle feiten duidelijk maken dat de relatie niet werkt, zal hun onderbuikgevoel de beslissing maken.

2) Oppikken van signalen
Denkers hebben meer moeite met het oppikken van signalen dan voelers. Denkers merken namelijk pas op dat er iets mis is in de relatie wanneer ze bewijs zien. Een voeler heeft dat bewijs echter niet nodig en merkt op aan de signalen van hun partner dat iets niet klopt.

3) Problemen oplossen vs. afwachten
Denkers zijn degene die problemen sneller op proberen te lossen in een relatie. Ze sturen bloemen en geven complimenten, terwijl de voelers pas iets oplossen als het gekke onderbuikgevoel verdwenen is. Daarom heb je altijd iemand die bloemen geeft en iemand die ze ontvangt.

4) Negatief vs. positief
Op ups en downs reageren denkers en voelers héél anders. Wanneer denkers naar de negatieve punten kijken, letten voelers op de goede punten. Zo zal het onderbuik gevoel hen herinneren aan de reden waarom jullie zo gek op elkaar zijn.

5) Ruzies als deel van de relatie vs. teken dat er iets mis is
Wanneer er een conflict is in een relatie proberen denkers met het probleem te werken en een oplossing te vinden. Ook zien zij conflicten als iets wat bij een relatie hoort. Voelers zien de ruzie daarentegen als een groter ding dan het werkelijk is en hebben de neiging om weg te lopen van conflicten. 

6) De leiding willen vs. aardig gevonden willen worden
Denkers voelen zich bedreigd wanneer ze niet de leiding hebben in de relatie, terwijl voelers zich bedreigd voelen wanneer ze weinig aandacht en liefde krijgen. 

Een beetje van beide is dus de perfecte combo! 

Bron: Elite Daily, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook