Ex-anorexia patiënt deelt schokkende foto’s om meisjes te waarschuwen

Anorexia, een vreselijke ziekte. Gelukkig zijn er ook een hoop mensen die er weer bovenop komen. Zo ook Gemma Walker: ze...

Lees ook

Anorexia, een vreselijke ziekte. Gelukkig zijn er ook een hoop mensen die er weer bovenop komen. Zo ook Gemma Walker: ze is volledig hersteld en ziet er nu beter uit dan ooit. Om anderen te waarschuwen deelt ze foto’s van toen. Heftig…

28 kilo

Toen Gemma 14 jaar was, leed ze aan Anorexia Nervosa en Boulimia. Ze wilde zo dun mogelijk zijn. Op een gegeven moment woog ze nog maar 28 kilo. Doktoren gaven haar nog maar zo’n 48 uur te leven als ze er niet snel iets aan zou doen. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch besloot ze een poging te wagen. Ze moest wel. Maar ze had een lange weg te gaan… In de afgelopen zeven jaar is Gemma drie keer opgenomen in het ziekenhuis en psychiatrische klinieken. Ze bleef vechten.

Overwinning

De nu 22-jarige Gemma is volledig hersteld. Om andere (jonge) meisjes te waarschuwen over deze vreselijke ziekte, deelt ze foto’s van hoe zij er destijds uitzag en praat ze veel over haar gevecht tegen Anorexia. “Het is voor mij moeilijk om de foto’s terug te zien. Niet door mijn uiterlijk, maar om hoe ik me toen voelde”, vertelt ze. “Bij elke foto weet ik nog precies hoe ik me voelde: ik had geen gevoel meer. de dagen gingen gewoon voorbij en ik hoopte elke keer weer dat ik niet wakker zou worden. Ik was klaar om te gaan.”

Ze hoopt dat geen enkel anders meisje zich zo hoeft te voelen en deelt daarom haar foto’s. Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Zien? Klik hier.

Bron: Dailymail.co.uk, Beeld: Instagram, Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook