Deze 8 dingen verpesten jouw seksleven

De liefde bedrijven? Zorg er dan wel voor dat je niet schuldig bent aan één van deze dingen die jouw seksleven kunnen ve...

Lees ook

De liefde bedrijven? Zorg er dan wel voor dat je niet schuldig bent aan één van deze dingen die jouw seksleven kunnen verpesten.

1. Knuffelen met je iPad

We begrijpen dat het moeilijk is om Netflix af te sluiten terwijl je eigenlijk nog die volgende aflevering wil zien. Maar het is nou eenmaal beter voor je seksleven. Niet alleen neemt het kostbare tijd in beslag, het kost ook energie. En het belangrijkste: Je bent op emotioneel vlak bij iets héél anders dan je partner die naast je ligt. No go!

2. Te laat en/of teveel eten

Stress en onhandige werktijden kunnen ervoor zorgen dat je pas laat gaat dineren of in de avond nog even lekker gaat snacken. Het gevolg daarvan is dat je nog erg vol zit en je jezelf niet prettig of misschien zelfs dik voelt. En wat gebeurt er als je niet lekker in je vel zit? Inderdaad: helemaal niets.

3. Nog één glaasje…

Jezelf moed indrinken met ontelbaar veel glazen rode wijn? Geen goed idee. Waar een klein beetje alcohol je opgewonden kan maken, kan teveel alcohol juist voor problemen zorgen. Zo heb je kans dat je zin in seks totaal verdwijnt óf je moeite krijgt met het bereiken van een orgasme. En het is niet bepaald sexy…

4. Met je huisdier in bed

Die puppy-oogjes zijn natuurlijk moeilijk te weerstaan, maar het beste is om die lieve viervoeters niet in bed te hebben. Dus denk de volgende keer nog maar eens na als je geliefde huisdier voor de slaapkamerdeur staat.

5. Altijd hetzelfde

Hebben jullie een standje ontdekt waar jullie erg blij mee zijn? Geweldig! Maar doe dat dan niet áltijd. Het is goed om te blijven experimenteren en verschillende dingen uit te proberen. Misschien komen jullie wel weer iets anders tegen dat ook geweldig werkt.

6. Té comfortabele kleding

Het is uiteraard de bedoeling dat je jezelf comfortabel in bed voelt. Té comfortabel is echter niet de bedoeling. Dus hup, weg met die joggingbroek en trek iets leukers aan. Laat jouw behoefte voor een relax-outfit niet je seksleven verpesten.

7. Onzeker zijn over jezelf

Een beetje bescheiden of onzeker zijn kan geen kwaad. Maar enorm onzeker over jezelf, je lichaam of je skills in bed, doet je seksleven niet veel goeds. Het geeft een negatieve vibe af en kan ervoor zorgen dat je partner het ook als negatief gaat ervaren. Kom op met dat zelfvertrouwen!

8. Wachten op het ‘perfecte’ moment

Nee. Gewoon nee. Blijf niet in bed naar je partner kijken terwijl je twijfelt of het moment nou goed is of niet. Ga er gewoon voor en geniet! Voor hem is het moment áltijd goed, namelijk…

Lees ook: ‘Nicky Hilton verwacht eerste kind’

Bron: Goodhousekeeping.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook