Oscars 2016: En de genomineerden zijn…

Op maandag 28 februari worden vinden voor de 88ste keer de Oscars plaats ofwel de meest prestigieuze awardshow die dit j...

Lees ook

Op maandag 28 februari worden vinden voor de 88ste keer de Oscars plaats ofwel de meest prestigieuze awardshow die dit jaar wordt gepresenteerd door Chris Rock. Tijdens het jaarlijkse spektakel worden in Hollywood de beeldjes uitgereikt aan de beste films. Dinsdag maakte Film 1 bekend na 9 jaar te zullen stoppen met het rechtstreeks uitzenden van de uitreiking. De zender zal wel een samenvatting laten zien. In Nederland kan de uitreiking vooralsnog alleen via het YouTube kanaal van de Academy, de organisatie achter de Oscars, bekeken worden.

Go Leonardo!

The Revenant is met twaalf nominaties de koploper in de race om de Oscars dit jaar. Het drama met in de hoofdrol acteur Leonardo DiCaprio maakt onder meer kans op de prijzen voor beste film, beste acteur, regie en scenario. De film was eerder deze week ook al de grote winnaar bij de uitreiking van de Golden Globes.

En de genomineerden zijn…

In de categorie beste film neemt The Revenant het op tegen zeven andere titels. Het aantal genomineerden in deze categorie varieert sinds een paar jaar. Andere kanshebbers zijn Mad Max: Fury Road, Room, Spotlight, Bridge of Spies, The Martian, The Big Short en Brooklyn.

In de strijd om het beeldje voor beste acteur heeft Leonardo DiCaprio concurrentie van Matt Damon (The Martian), Michael Fassbender (Steve Jobs), Eddie Redmayne (The Danish Girl) en Bryan Cranston (Trumbo). De strijd om beste actrice gaat tussen Cate Blanchett (Carol), Brie Larson (Room), Jennifer Lawrence (Joy), Charlotte Rampling (45 Years) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

 

Bron: RTL, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook