Dít is waarom mannen altijd meteen in slaap vallen na de seks

Heb jij je ook altijd afgevraagd waarom mannen altijd meteen in slaap vallen na de seks? Nou, wij hebben dan nu éindelij...

Lees ook

Heb jij je ook altijd afgevraagd waarom mannen altijd meteen in slaap vallen na de seks? Nou, wij hebben dan nu éindelijk het antwoord voor je!

ZZZzzz

Hoe is het toch mogelijk dat mannen van hun “actieve bezigheden” in één keer over kunnen gaan naar een diepe slaap?! Het schijnt dat dit komt door het hormoon Prolactine. Prolactine onderdrukt het stofje dopamine – die ervoor zorgt dat je juist wakkerder wordt. Dit slaperige hormoon komt vrij op het moment dat hij klaar komt.

Happy boys

Ook komt het hormoon oxytocine vrij. Dit komt ook vrij tijdens de seks, en zorgt ervoor dat al zijn gedachtes verdwijnen en dat hij goed kan ontspannen. Omdat hij zo relaxed is, zal hij ook sneller in slaap vallen na de daad… Ook belangrijk om te weten: als je seks hebt met de lichten uit, denkt je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Hierdoor komt het hormoon melatonine vrij, wat er op zijn beurt voor zorgt dat je gemakkelijk in slaap valt.

Als al deze hormonen bij elkaar komen, zorgt het voor hetzelfde effect dan wanneer je een slaappil neemt. Laten we die mannen maar lekker snurken de volgende keer… Hij kan er immers niets aan doen!

Lees ook: Deze 8 dingen verpesten jouw seksleven

Bron: Woman’s Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook