Om déze verrassende reden kom jij je bed ’s ochtends niet uit!

Heb je vaak last van zere ogen, allergieën of hoofdpijn en kun je 's ochtends gewoon echt niet je bed uitkomen? Dit zou...

Lees ook

Heb je vaak last van zere ogen, allergieën of hoofdpijn en kun je ’s ochtends gewoon echt niet je bed uitkomen? Dit zou wel eens de reden kunnen zijn!

Frisse lucht

Het feit dat je last hebt van deze kwaaltjes en dat je je bed niet uit kunt komen zal hoogst waarschijnlijk te maken hebben met de ongezonde lucht in je huis. Wist je bijvoorbeeld al dat je na het slapen, douchen en na het koken áltijd de ramen open moet zetten voor ventilatie? Als je je ramen open zet, krijg je namelijk meer toevoer van zuurstof, maar worden ook vocht en schadelijke stoffen afgevoerd. Deze schadelijke stoffen kunnen zijn: stoffen van de verwarming, uitgeademde afvalstoffen, rook en schadelijke geuren van schoonmaakmiddelen. Het verminderd daarnaast ook nog eens de kans op vieze luchtjes en huisstofmijt!

Het kleine kamertje

Niet alle ruimtes hoeven even vaak gelucht te worden. De lucht die blijft hangen na het douchen en het koken is het slechts voor je. Het raampje in de keuken en de badkamer moet dus het meest open staan. Daarnaast verlies je ook veel vocht als je slaapt. Het is dus ook lekker fris als je je slaapkamerraam geregeld open zet. Werk aan de winkel dus!

Lees ook: Dít is waarom mannen altijd meteen in slaap vallen na de seks

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook