4 Stappen voor strakker dijen

Een tijdje geleden was de Thigh Gap een massale trend. Er waren veel positieve, maar ook negatieve reacties op. Wij zijn...

Lees ook

Een tijdje geleden was de Thigh Gap een massale trend. Er waren veel positieve, maar ook negatieve reacties op. Wij zijn er nu achter gekomen hoe je in no time zelf, op een gezonde manier, strakke benen krijgt!

Happy in shape

Strakke dijen: wie wil dat nou niet? Bij deze krijg je van ons een aantal oefeningen om je benen eens even goed te trainen! Hier komen ze:

1. The Doggy Kick

Ga liggen in de push-up positie. Vanuit hier druk je jezelf omhoog. Maar in plaats van dat je je voeten op de vloer hebt, laat je nu je knieën op de vloer staan. Lift dat je rechterbeen naar de zijkant zodat je een hoek van 90 graden maakt. Breng je been dan weer terug in positie en herhaal deze oefening gedurende één minuut. Hierna is je andere been aan de beurt.

2. Liggende been lift

Ga liggen op je rechter zij en verdeel je gewicht over je heup en je elleboog. Lift dan je bovenste been van boven naar beneden. Herhaal dit een minuut lang en doe hetzelfde aan de andere kant.

3. Kruizende schaar

Bij deze oefening lig je op de vloer met je benen omhoog in een hoek van 90 graden. Beweeg je benen naar de zijkant, alsof ze uit elkaar vallen. Dan kruis je ze weer boven je. Eerst het rechterbeen voor het linkerbeen en dan andersom. Herhaal deze oefening gedurende twee minuten.

4. Wijde squat

Zet je voeten wijd uit elkaar, met je tenen naar buiten gericht. Zak dan langzaam door je knieën tot je benen in een hoek van 90 graden staan. Kom langzaam weer overeind. Herhaal deze oefening een minuut lang. Extra pit nodig? Houd dan wat gewichten in je handen tijdens deze oefening!

Lees ook: Zo kom je van je onderkin af!

Bron: Cosmopolitan, Beeld: iStock 

 

Laatste nieuws

Zie ook