Recept: De Margherita pizza van Britt Scholte

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de Margherita pizza van actrice Britt Scholte.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g bloem
1 zakje gist (pakje 3 stuks)
1 tl zout
4 el olijfolie
100 ml kraanwater
10 romatomaten
500 g mozzarella (zakje)
4 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

Je begint met het maken van het pizzadeeg. Daarvoor zeef je de bloem, gist en zout boven een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hier de olie en het lauwe water in. Begin rustig met het mengen van de ingrediënten en ga over tot kneden. Na 10 minuten moet er een perfecte deegbal ontstaan zijn. Maak van het deeg een goede bol, laat deze in de kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het minimaal één uur rijzen op een warme plek.

Tijd om de oven aan te zetten: verwarm deze voor op 200 °C. Verdeel het deeg in gelijke stukken en rol ze vervolgens plat. Beleg de pizzabodem met tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden. Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten in plakjes erop te doen. Dompel ze dan ongeveer 20 seconden in kokend water en laat ze dan afkoelen. Vervolgens haal je het velletje eraf en snijd je de tomaat in plakjes.

Het hang er een beetje vanaf hoe groot en dik je de pizza’s gemaakt hebt, maar ze moeten 8 tot 10 minuten in de oven.

Lees ook: Recept: De knoflook-garnalen van Monica Geuze

Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook