5 Winter-hacks voor je make-up

We weten het allemaal: voor je huid is de winter absoluut geen pretje. Het wordt bijvoorbeeld droog of juist vet, en dat...

Lees ook

We weten het allemaal: voor je huid is de winter absoluut geen pretje. Het wordt bijvoorbeeld droog of juist vet, en dat gaat ook ten koste van je flawless make-up. Maar gelukkig niet lang meer!

Zet ’t vast

Je make-up hoeft niet meer te lijden onder je gevoelige of glibberige winterhuidje, want met deze tips blijft je make-up élke winterdag prachtig mooi zitten.

1. Lichter maken
In de winter is je huid in de meeste gevallen stukken lichter dan in de zomer. Je foundation wordt dan snel te donker voor je huidskleur. Een goede tip is om altijd een flesje lichte foundation in je stash te hebben. Je voegt gewoon een paar druppeltjes lichte foundation toe aan je gewone foundation en klaar is kees.

L’Oréal Paris True Match Foundation – van €14.07 voor €9.84 

2. Verander je verzorgingsroutine
Smeer jij altijd je moisturiser op ná het douchen en vóór je make-up? Niet meer doen in deze wintermaanden. Als je je verzorgende crème juist voor het douchen aanbrengt, trekt het beter in de huid door de stoom die vrijkomt door het warme water.

Lancôme Neurocalm Extreme Soothing Moisturizer Gel – van €59,89 voor €53,90 

3. Zet je masker op
Neem voor je make-up even de tijd voor een sheet mask. Dit masker leg je gemakkelijk en snel op je huid en geeft je huid nog even een extra boost en een prachtige glow voor de rest van de dag.

Starskin Red Carpet Ready Hydrating Bio-Cellulose Face Mask – €11.97 

4. Niet poederen
Kies een vloeibare of een crème foundation boven een poeder foundation. Deze zijn veel voedender dan poeders. Op deze manier geef je je make-up een mooiere en meer gehydrateerde finish.

Bourjois Nude Sensation Foundation – van €14.07 voor €8.45 

5. Corrigeren
Gebruik kleurcorrigerende concealers om je oneffenheden te maskeren. Groen helpt bijvoorbeeld tegen roodheid en roze geeft je grauwe huid een gezondere teint.

Artdeco Camouflage Cream Concealer – €6,95 

Aan de slag dus!

Lees ook: Met deze make-up tips zie jij er nooit meer uitgeput uit

Bron: Look, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook