Facebookpost van ‘slechte moeder’ gaat viral

Toegegeven: het valt niet altijd mee om moeder te zijn. Iets wat de Australische blogster Constance Hall maar al te goed...

Lees ook

Toegegeven: het valt niet altijd mee om moeder te zijn. Iets wat de Australische blogster Constance Hall maar al te goed begrijpt. Op Facebook postte ze een bericht dat veel vrouwen wereldwijd heeft geraakt en binnen no-time viral ging. 

Je bent niet de enige

De Australische richt zich in haar post op ‘de moeder die in het park op haar telefoon kijkt, en haar kinderen even negeert’ en op ‘de moeder die de afwas lekker laat staan en naar haar vrienden gaat’. “Dit is voor de moeders die niet altijd moeder zijn. Ik groet jullie!” In haar tekst benadrukt ze dat ‘een goede moeder zijn’ niet betekent dat je áltijd het huis loopt te boenen.

Bovendien wil ze het taboe van een postnatale depressie doorbreken en steekt zij alle vrouwen die daarmee kampen een hart onder de riem. “Ik groet de moeder die na haar bevalling bij de dokter zit voor medicijnen. Je bent sterk. Je bent niet de enige die gestrest is en bang is om te falen.”

Herkenbaar

Ook over de zogenoemde fit moms heeft ze haar woordje klaar. Ze toont haar respect voor vrouwen die niet meer op hun oude gewicht komen na de bevalling. “Een periode met 24-urige werkdagen als moeder, waar je niet voor betaald krijgt, is géén goed moment om cake op te geven en af te vallen”, schrijft Constance.

Like a queen you guysShe’s flawed, She swears, She eats the cake!! She has a past and she owns that shit,She’s…

Geplaatst door Constance Hall op maandag 18 januari 2016

To the woman at the park, looking at her phone, ignoring her children,I salute you. For not giving into the public…

Geplaatst door Constance Hall op zaterdag 16 januari 2016

Beeld: iStockphoto, Facebook, Bron: RTL, Look.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook