Vrouw laat zien hoe een lichaam er na enorm gewichtsverlies écht uitziet

Veel verhalen van vrouwen die enorm veel zijn afgevallen, showen een geweldige after foto waarin ze het perfecte lichaam...

Lees ook

Veel verhalen van vrouwen die enorm veel zijn afgevallen, showen een geweldige after foto waarin ze het perfecte lichaam hebben. In het grootste deel van de gevallen gaat dat echter niet zo, dat wil deze vrouw duidelijk maken.

Project ‘Half’

Fotografe Julia Kozerski begon het project, genaamd Half, om haar strijd van een gewicht van 153 kilo naar 81 kilo te laten zien. Tijdens haar fotografie-studie aan de Milwaukee Institute of Art and Design, begon ze aan haar transformatie. Maandenlang hield ze de foto’s voor zichzelf, maar uiteindelijk begon ze die te delen met de klas.

Emotionele achtbaan

Julia laat weten dat ze het erg belangrijk vindt om de andere kant van gewichtsverlies te laten zien, want het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ook maakt ze duidelijk dat het niet alleen om je lichaam draait die verandert, maar het emotioneel ook zwaar is. Julia wil benadrukken dat het een enorme emotionele achtbaan is en dat mensen dat vaak vergeten.

In haar project zijn, om een statement te maken, onder anderen foto’s te zien van haar overtollige vel, stretch marks én verdriet. Benieuwd? De gehele fotoserie kan je HIER bekijken.

Lees ook: Teen Mom’s Jenelle Evans showt gewichtsverlies

 

The Guardian (UK)

Geplaatst door Julia Kozerski op maandag 28 januari 2013

Bron: Marieclaire.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook