10 Tekenen dat jullie een gezonde relatie hebben

Relaties zijn er in alle soorten en maten. Of jij een goede relatie met je partner hebt, hangt natuurlijk niet af van ju...

Lees ook

Relaties zijn er in alle soorten en maten. Of jij een goede relatie met je partner hebt, hangt natuurlijk niet af van jullie film- of muzieksmaak. Toch zijn er wel bepaalde kenmerken waaraan jullie moeten voldoen om een gezonde relatie te hebben. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

I love you, I do!

1. Jullie spreken je gedachtes naar elkaar uit

Als je je gedachtes uitspreekt aan elkaar, zul je je vanzelf vrijer en zelfverzekerder voelen in de relatie. Communication is the key! Als je het volhoudt om met elkaar te blijven praten, bouw je vanzelf een sterke relatie op.

2. Je hebt beiden je eigen ruimte

Dat je een relatie met elkaar hebt, hoeft niet te betekenen dat je elke minuut van de dag samen moet zijn. Geef elkaar wat ruimte om te ademen en ook leuke dingen apart van elkaar te doen. Denk hierbij aan hobby’s en vriendschappen onderhouden. Op deze manier houd je je relatie spannend en kunnen jullie als individu blijven groeien.

3. Jullie hebben ruzie

Het met elkaar oneens zijn, en af en toe eens ruzie hebben is hartstikke gezond in een relatie. We hebben het niet over elkaar uitschelden, maar wel over elkaar duidelijk maken wat je vindt of hoe je ergens in staat. Zat je fout? Bied dan wel je excuses aan.

4. Jullie maken samen beslissingen

Of het nu gaat om welke film jullie kijken, of het aantal kinderen dat jullie willen: beslissingen nemen jullie samen. En als jullie die beslissingen maken, doe je dat rustig en je luistert goed naar wat de ander wil.

5. Jullie hebben lol samen

In een goede relatie kun je met elkaar lachen en huilen. Maar vooral lachen natuurlijk!

6. Jullie vinden balans

Je partner maakt misschien lange werkdagen, en jij bent alleen maar bezig in het huishouden. Probeer balans te vinden in jullie taken en bezigheden, zodat jullie allebei gelukkiger zijn en meer tijd voor elkaar hebben.

7. Jullie zijn lief voor elkaar

Niets is belangrijker dan de ander te behandelen met respect, zorg en aandacht. Merk je dat je aardiger bent voor andere mensen dan voor je partner? Dan moet je hier snel iets aan veranderen!

8. Jullie vertrouwen elkaar

Een goede relatie rust op goed vertrouwen met een goede communicatie zonder geheimen. Is dit bij jullie absoluut niet het geval? Dan moet je je zorgen gaan maken!

9. Jullie zijn intiem met elkaar

Dat is toch wel één van de belangrijkste dingen in een relatie!

10. Jullie zeggen de magische woorden tegen elkaar

“IK HOU VAN JOU!” Maar ook “Sorry” en “Dankjewel”

Lees ook: Deze 4 dingen verpesten je relatie

Bron: Time, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook