Blijkbaar gebruik je een roltrap verkeerd

Je snijdt je pizza verkeerd, vouwt je sokken verkeerd op en nu blijkt dat je de roltrap ook al verkeerd gebruikt. Heeft...

Lees ook

Je snijdt je pizza verkeerd, vouwt je sokken verkeerd op en nu blijkt dat je de roltrap ook al verkeerd gebruikt. Heeft het leven ook een handleiding?!

Lopen of stilstaan?

Als je haast hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de plaats van bestemming komen. Je irriteert je rot aan al die mensen die op de roltrap stilstaan en probeert er voorbij te lopen. Hier ga je echter de fout in. Uit onderzoek blijkt namelijk dat iedereen een stuk sneller op de plaats van bestemming is, als iedereen stilstaat op de roltrap.

Len Lau, een Vauxhall area manager uit London heeft deze ontdekking gedaan. Tijdens een vakantie in Hong Kong merkte hij dat iedereen stilstond, of ze nou aan de linker- of rechterkant op de roltrap stonden. Niet alleen is dit veiliger, je kunt op deze manier ook méér mensen per minuut verplaatsen. Onderzoek wees namelijk dat een roltrap zo’n 81.25 lopende mensen kan verplaatsen óf 112.50 staande mensen. Dit komt doordat er minder ruimte tussen de mensen ontstaat als iedereen op z’n plaats blijft. Zodra mensen gaan lopen, ontstaat er meer ruimte tussen de personen, die plaatsen gaan allemaal verloren.

Dus, voortaan lekker blijven staan!

Lees ook: Je speelt Monopoly al die tijd al verkeerd

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook